Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

ranheim

Reppevegen 92B

Prisantydning

4 690 000,-
Totalpris: 4 808 420,-

Pen og sjarmerende enebolig med god beliggenhet i fredelige omgivelser - 3 soverom - Gode solforhold

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

4 690 000,-

Omkostninger

118 420,-

Primærrom

120 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Finn annonse

275837461

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

1922

Energimerke

G

Tomteareal

418 m2

Soverom

3 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Svend Niklas Rønning

Eiendomsmegler

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  3 minwalking
 • traffic-gatewayKollektivknutepunkt
  18 minwalking
 • kindergardenBarnehage
  9 minwalking
 • primary-schoolSkole
  6 mindrive
 • grocery-storeDagligvare
  5 mindrive

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 4 690 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 4 690 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 117 250,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 13 250,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 118 420,-
Totalpris ink. omkostninger 4 808 420,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

11-0058/22

Matrikkel

Gnr. 25
Bnr. 62
Trondheim Kommune

Byggeår

1922

Tomt

418 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Offentlig vann og avløp
 • Peis/ildsted
 • Turterreng
 • Rolig område

Beskrivelse av boligen

Beliggenhet

Området består hovedsakelig av enebolig, tomannsbolig og småhusbebyggelse.

Adkomst

Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst. Det vil bli skiltet med Nylanderskilt ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at knaggerekke i yttergang, skohylle i hall, lampe over spisestue, lampe i hjørne på stue og taklampe på soverom i 1. etasje(på bildene) ikke medfølger i handelen.

Det foreligger ikke opprinnelig godkjente plan og fasadetegninger fra boligens 2. etasje og kjeller i kommunens arkiver. Derved kan det ikke sies noe om hvorvidt boligen er bygget i forhold til godkjente tegninger eller ikke. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er samsvar mellom byggetegninger fra 1981 og dagens fasade. Det er montert terrassedør på sørsiden fra kjøkken samt etablert terrasse.

Hvitevarer/tilbehør

Hvitevarer som er på kjøkken medfølger i handelen. Det gis videre ingen garanti for tilstand eller levetid på disse.

Oppvarming

Elektrisk, varmepumpe og vedfyring.

Andre utgifter

Andre utgifter knyttet til eiendommen kan være:
- Månedlige utgifter til utvidet TV-pakke, utvidet bredbåndshastighet og telefoni
- Månedlige utgifter til oppvarming/fjernvarme
- Strømabonnement
- Forsikring
- Brøyting
Disse kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur samt andre forhold relatert til husstanden.

Innhold

Type bolig og eierform

Enebolig oppført i to etasjer over kjeller og krypkjeller. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjonen er oppført i en trekonstruksjon, utvendig kledd med liggende panel. Deler av konstruksjonen er av tømmer. Taket er et saltak som er tekket med metallplater. Etasjeskillere av trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass. - Selveier

Byggeår

192

Innhold

Bruksareal (BRA) Kjeller: 26 kvm.
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 62 kvm.
Bruksareal (BRA) Loft: 42 kvm.
Bruksareal (BRA) totalt: 130 kvm.

Primærareal (P-ROM) Kjeller: 16 kvm.
Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 62 kvm.
Primærareal (P-ROM) Loft: 42 kvm.
Primærareal (P-ROM) totalt: 120 kvm.

Sekundærareal (S-ROM) Kjeller: 10 kvm.
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 10 kvm.

Primærrom:
Kjeller: Gang, vaskerom.
1. etasje: Entre, gang, soverom, stue, kjøkken.
Loft: Gang, 2 soverom, bad.

Sekundærrom:
Kjeller: Uinnredet kjellerrom.

I byggesaksmappe som er oversendt i fra kommunalt arkiv så er det kun rombenevnelse og planoversikt over 1 etasje som ligger vedlagt. Denne er i samsvar med dagens bruk. Det er ikke kontrollert om bruken av loftet er byggemeldt og godkjent slik det benyttes i dag. Rombenevnelsen er iht. dagens bruk. Til orientering så er takhøyden på loftet ca. 201 cm med skråhimlinger.

Arealoppmåling er foretatt av takstmann.
Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.
Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:

TG 0: 0
TG 1: 11
TG 2: 16
TG 3: 1
TG IU: 1

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
Trapp: Trappene mangler rekkverk. Videre så er lysåpninger i rekkverk i topp av trapp over 10 cm.

Grunn/fundament: Det er foretatt gjenpussing av sprekker i grunnmuren. Dette er synlig i overgangen mot teglstein. TG 2 er satt pga. alder.

Krypkjeller: Deler av boligen er oppført over krypkjeller, uten adkomst. Det gjøres oppmerksom på at krypkjellere er en særlig fuktutsatt konstruksjon (risikokonstruksjon) med små marginer før skader oppstår. Eventuelle skader er vanskelig å avdekke uten å foreta en besiktigelse av krypkjelleren. For full visshet om tilstand i krypkjelleren så må det etableres adkomst. TG 2 er satt pga. risikokonstruksjon uten adkomst.

Radonsikring: Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen. TG 2 er satt pga. ukjent radonnivå.

Rom under terreng: Med bruk av fuktindikator på fritt eksponert grunnmur ble det indikert fuktavvik på gulv og nedre del av vegger. Årsak vurderes å skyldes et kapillært opptrekk fra grunnen. Et kapillært opptrekk fra grunnen er påregnelig da det på byggetidspunktet ikke var vanlig å benytte fuktsperre under gulvstøp. Gjenkledning av gulv og vegger anbefales ikke. Det anmerkes at det er benyttet dampsperre/plast bak kledning i himling. Utførelsen er feil, da dampsperre er etablert på kald side av konstruksjonen.

Vinduer/dører: Det gjøres oppmerksom på at kjellervinduer og vinduer fra 80-tallet har passert normal forventet brukstid. Enkelte vinduer har behov for justeringer for å fungere friksjonsfritt. TG 2 er satt pga. alder og slitasje på eldre vinduer. TG 1 på vinduer/dør fra 2014 og 2018.

Yttervegger: Veggkonstruksjonen er oppført i en trekonstruksjon, utvendig kledd med panel. Den eldste delen av boligen er oppført i en tømmerkonstruksjon. Selve veggkonstruksjonen er ikke vurdert da det ikke er foretatt åpninger. Etter en visuell besiktigelse med tilfeldig valgte stikktakninger ble det registrert råte i panelskjøt over stuevinduet. Videre så er det stedvis oppsprekkinger og vridninger i kledningen. TG 2 er satt pga. alder og slitasje.

Renner og nedløp: Alder på renner og nedløp er ukjent. Det ble ikke registrert synlige skader på befaringsdagen. TG 2 er satt pga. ukjent alder / restlevetid.

Taktekking og beslag: Det anmerkes at det er synlig rust på taktekkingen. Tekkingen har trolig passert over halvparten av normal forventet brukstid. TG 2 er satt pga. alder og synlig rust.

Etasjeskille: Etter en enkel nivellering så ble det stedvis registrert skjevheter i gulv. Bjelkelaget er fra opprinnelig byggeår og et avvik utover dagens normer må påregnes. Tg 2 er satt pga. skjevheter i gulv. På loft ble det i en avstand på ca. 2 meter målt ca. 1,5 cm skjevheter.

Ildsted: Det anmerkes at det ikke er låsehaspe på sotluke. Til orientering så er det stor avstand mellom bunnen av pipe og sotluke. TG 2 er satt pga. alder på pipe og manglende låsehaspe.

Elektrisk: Vurdering av elektrisk anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmann har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes utfra standard (NS 3600). Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på elektrisk anlegg. For full visshet om anleggets tilstand så anbefales det en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. TG 2 er satt pga. mangler som er påpekt i tilsynsrapport fra Tensio.

Ventilasjon: Soverommene på loft har kun naturlig ventilering via vindusventiler og åpningsvinduer. Ingen tilluft i rommet.

Bad: Tilstandsgrad 2 er satt pga. manglende drensåpning fra innebygget sisterne for synliggjøring av eventuelle lekkasjer

Vaskerom: TG 2 er satt på grunn av at det ikke er tilstrekkelig fall til sluk. Rommet har ingen fuktsikring utover malt mur på gulv og støpt sokkelkant på vegg. Det anmerkes at det ikke er ventilasjon i rommet. Det er naturlig ventilering via klaffventil i naborom.

Loft/takkonstruksjon: Takkonstruksjonen er lukket, slik at taksperrer, undertak og lignende ikke er besiktiget. Kun deler av takkonstruksjonen har synlige luftespalter, men disse er noe begrenset. TGIU er satt pga. lukket konstruksjon med ukjent materialvalg og oppbygging.

ROMSPESIFIKK STANDARDBESKRIVELSE
Kjeller
Gang: Malt overflate på gulv og malt overflate på vegger. Smartpanel i himling.
Vaskerom: Malt overflate på gulv og malt overflate på vegger. Smartpanel i himling. Utstyrt med bereder og opplegg for vaskemaskin.
Uinnredet kjellerrom: Malt overflate på gulv og malt overflate på vegger. Smartpanel i himling.

1. etasje
Entre: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Malte plater i himling.
Gang: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Malte plater i himling.
Soverom: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Takess i himling. Garderobeskap.
Stue: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Takess i himling. Vedovn og varmepumpe.
Kjøkken: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Malt panel i himling. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Det er integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp.

Loft
Gang: Tregulv og malte plater på vegger. Malt panel i himling.
Soverom 1: Tregulv og malt panel på vegger. Malte plater i himling. Skyvedørsgarderobe.
Soverom 2: Tregulv og panel på vegger. Malte plater i himling. Skyvedørsgarderobe.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malte plater i himling. Gulvvarme. Utstyrt med veggmontert wc og servantskap dusj med dusjvegger.

Areal

Bruksareal (BRA): 130m2
Primærrom (P-ROM): 120m2

Antall soverom

3

Antall rom

4

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Energimerke

Energimerke G
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 418 m2 eiet tomt.
Pent opparbeidet tomt med gruslagt gårdsplass, plen og prydbusker.

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

5001/25/62:
05.11.1960 - Dokumentnr: 305853 - Erklæring/avtale
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Med flere bestemmelser

02.08.1977 - Dokumentnr: 11046 - Erklæring/avtale
FORPLIKTELSE TIL INNBET AV GRUNNEIERTILSKUDD TIL TR HEIM KOM
MUNE KR 4000
Gjelder denne registerenheten med flere

02.08.1977 - Dokumentnr: 11046 - Erklæring/avtale
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. kommuneplan. Området er ikke detaljregulert og reguleres derav gjennom kommuneplanens arealdel. Dette innebærer at det generelt hviler restriksjoner på eiendommen som gjør at man ved tiltak må søke om dispensasjoner etc. Ved bygging, rivning og lignende. Arealplan kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at det eksisterer planforslag som berører eiendommen med planid r20200029 og plannavn Reppevegen, del av 25/6 og del av 25/8. Konferer megler eller kontakt byggesakskontoret for utfyllende informasjon.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 09.12.1981. Midlertidig brukstillatelse gjelder for tilbygg.

I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen er p.t utleid med 2 måneders oppsigelse.

Type leiekontrakt: Tidsubestemt.
Leieforholdet startet: 01.04.2023
Månedlig leie: 17 000,-
Hva inngår i leien: Kommunale avgifter, dyrehold tillatt.

Partene kan, med én måneds skriftlig varsel, kreve leien regulert i takt med endringene i konsumprisindeksen jfr husll. § 4-2 . Regulering kan tidligst settes i verk ett år etter at siste leiefastsetting ble satt i verk.

Depositum tilsvarer 2 mnd. leie, pr. i dag totalt kr. 34 000,-

Partene er selv er ansvarlig for etablering og overflytting av depositumskonto og kontrakter.

Kommunale avgifter pr. år

kr 19 020,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.
2 termin 2023 er oppgitt til å være kr. 4 755,-

Totalt beløp kommunale avgifter per år er estimert ut fra ovennevnte terminbeløp.

Kommentar vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp, med private stikkledninger.

Formuesverdi

Primær kr. 1 047 018,-
Sekundær kr. 3 769 264,-
Årstall 2020
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner.

Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Avtalebetingelser

Hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger skal være kreditert meglers klientkonto og skriftlig melding fra kjøpers bank må foreligge innen 2 virkedager før overtakelse.
Kjøpesum regnes ikke som betalt av kjøper før kjøpers panterett er mottatt av oppgjør i korrekt utfylt, undertegnet og bevitnet stand. Valuteringsdato legges til grunn for all renteberegning mellom partene.
Ved forsinket betaling av hele eller deler av kjøpesummen og omkostninger, kan selger kreve lovens forsinkelsesrente av den til enhver tid ubetalte del av kjøpesummen fra avtalt tidspunkt for overtakelse og frem til full innbetaling faktisk finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Hvitvasking og terrorfinansiering

HvitvaskningsregleneKjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.
3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.
5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.
7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:

Meglerprovisjon 1,00 %
Deltakelse på overtakelse kr. 2 500,-
Digital samhandling kr. 1 990,-
Ekstratjenester pr. stk kr. 1 250,-
Markedsføringspakke kr. 11 900,-
Oppgjørshonorar kr. 5 500,-
Salgsoppgaver (fra) kr. 1 500,-
Tilretteleggelsesgebyr kr. 15 000,-
Utleggsgebyr pr. stk kr. 500,-
Visningshonorar pr. stk. kr. 2 500,-

Alle beløp er ink. mva.

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.

Tilstandsrapport med arealberegning
Selgers egenerklæring
Energiattest
Planskisser
Målebrev/skylddeling
Regulering og situasjonskart
Byggetegninger
Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest
Tinglyst erklæring

Dokumenter