Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

Solgt

romolslia

Romolslia 21D

Prisantydning

1 290 000,-
Totalpris: 2 020 754,-

Praktisk 2-roms med fin beliggenhet i 3.etasje - Balkong - Renovert borettslag - Parkering på borettslagets eiendom

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

1 290 000,-

Omkostninger

14 629,-

Fellesgjeld

716 125,-

Fellesutgifter

5 519,-

Primærrom

53 m2

Eieform

Andel

Boligtype

Leilighet

Finn annonse

327047258

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

1972

Energimerke

F

Tomteareal

58 877 m2

Soverom

1 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Svend Niklas Rønning

Eiendomsmegler

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  2 minwalking
 • trainJernbanestasjon
  21 minwalking
 • primary-schoolSkole
  4 minwalking
 • kindergardenBarnehage
  5 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  5 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 1 290 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 1 290 000,-
Fellesgjeld 716 125,-
Totalpris ink. fellesgjeld 2 006 125,-
Omkostninger
Help Boligkjøperforsikring 5 900,-
Tinglysing hjemmelsdokument 480,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 480,-
Forkjøpsrettsgebyr 7 769,-
HELP boligkjøperforsikring (valgfritt) 5 900,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 14 629,-
Totalpris ink. omkostninger 2 020 754,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

11230072

Eier

Rune Holmberg

Matrikkel

Gnr. 191
Bnr. 1
andelsnr. 80 i Flatåsaunet Borettslag
Trondheim Kommune

Adresse

Romolslia 21D, 7029 TRONDHEIM

Byggeår

1972

Tomt

58 877 m2 eiet tomt.

Eierform

Andel

Oppdragsansvarlig

Svend Niklas Rønning

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann og avløp
 • Ingen røykere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmestertjenester
 • Bredbåndstilkobling
 • Rolig område
 • Elbillader
 • Balansert ventilasjon

Beskrivelse av boligen

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til i et rolig og barnevennlig område. Blant annet finner du Bunnpris ca. 450 meter unna, Romolslia idrettsplass ca. 500 meter unna. Romolslia skole og barnehage ligger innenfor 350 og 550 meter fra boligen. Her bor du med gangavstand til alle servicefunksjoner du trenger. Fra boligen er det heller ikke langt unna til Leirfossen som byr på hyggelig parkområder.

Det er kort vei til bussholdeplass med forbindelser til bl.a. Trondheim sentrum. Bunnpris er nærmeste dagligvare og ønsker du ytterligere servicetilbud vil du finne det du trenger på City Syd og forretningene der omkring. Det er ca. 5 min med bil til påkjøringsfeltene til E6 og ca. 12 min med bil til Trondheim sentrum.

Adkomst

Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst.
Det vil bli skiltet med Nylanderskilt ved fellesvisning.

Parkering

Oppstillingsplasser på borettslagets eiendom. For å sikre parkeringsplasser nok til alle, må de som er tildelt garasje benytte denne til parkering av kjøretøy.

Borettslaget leier ut 60 garasjer til andelseierne. Kontakt styret. Ledige garasjer blir kunngjort med oppslag i borettslaget og tildeles etter boansiennitet (siste innflyttingsdato i borettslaget) og medlemsnummer i TOBB.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at seksjon på stue, vaskemaskin og hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Hvitevarer/tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Det gis videre ingen garanti for tilstand eller levetid for disse.

Internett/TV

TV/internett er inkludert i fellesutgiftene.

Oppvarming

Elektrisk.

Viktig Informasjon

Dyrehold må søkes styret.

Innhold

Type bolig og eierform

Leilighet - andel - Andel

Byggemåte

Leilighet etablert 3. etg i en boligblokk bestående av 4 etasjer over kjeller. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon er oppført i betong/ tre, og er utvendig kledd med fasadeplater og liggende panel. Taket er et flatt tak og er tekket med papp eller lignende. Etasjeskille er et betongdekke. Vinduer med 3-lags isolerglass.

Byggeår

197

Innhold

Primærrom:
3. Etasje: Entré, bad, stue, soverom, vaskerom og kjøkken.

Standard

3. ETASJE

ENTRÉ: Belegg på gulv og malt tapet på vegger. Malt himling. Porttelefon.

BAD: Malt belegg på gulv og belegg på vegger. Malt himling. Reflektorovn. Utstyrt med dusjkabinett, mekanisk avtrekk, servant og wc.

STUE: Parkett på gulv, malt tapet og tapet på vegger. Malt himling. Utgang til balkong.

SOVEROM: Belegg på gulv og tapet på vegger. Malt himling. Garderobeskap.
 
VASKEROM: Belegg på gulv og malt tapet på vegger. Malte plater i himling. Utstyrt med skyllekum, mekanisk avtrekk, opplegg for vaskemaskin og ventilasjonsaggregat.

KJØKKEN: Belegg på gulv og malt tapet på vegger. Malt himling. Innredning med oppvaskkum, benkebereder og mekanisk avtrekksvifte over stekesonen.

Areal

Bruksareal (BRA): 53m2
Primærrom (P-ROM): 53m2

P-rom pr. etasje

Primærareal (P-ROM) 3. Etasje: 53kvm.

BRA pr. etasje

Bruksareal (BRA) 3. Etasje: 53kvm.

Antall soverom

1

Antall rom

2

Takstmanns konklusjon og kommentar til areal

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 0
TG 1: 3
TG 2: 7
TG 3: 2
TG IU: 0

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 3:

- Våtrom, bad:
Bad fra opprinnelig byggeår med belegg på gulv og belegg på vegger. Av utstyr er det etablert dusjkabinett, servant, toalett og mekanisk avtrekk. Forventet alder på badet har passert. Ved enkel nivellering registreres det fall til eldre støpejernssluk. Det er stedvist løst belegg på vegger/ gulv og enkelte utette overganger er provisorisk tettet med tape. Det ble foretatt hulltaking på tilstøtende vegg til våtsonen, undersøkelsen viste ingen tegn til fukt ved kontrollpunkt. Det ble registrert bruk av dampsperre i veggen, noe som er uheldig da 2 tette sjikt kan føre til at fukt magasineres i veggen og vil ha sen uttørking. Som følge av oppnådd alder og beskaffenhet må oppgradering planlegges og påregnes. Fritt vann på gulv og vegger må unngås i påvente av en oppgradering/ fortsatt bruk av dusjkabinett. TG-3 er satt pga. registrerte forhold.

- Våtrom, vaskerom:
Vaskerom fra opprinnelig byggeår med belegg på gulv og malt tapet på vegger. Av utstyr er det etablert skyllekum, opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk. Forventet alder på vaskerommet har passert. Ved enkel nivellering registreres det fall til eldre støpejernssluk. Det er ikke tilfredsstillende tettesjikt i definerte våtsoner, med risiko for at lekkasjevann vil renne ut gjennom døråpning. Deler av gulvet mangler tettesjikt/ gulvbelegg. Det ble foretatt fuktmåling i tilgjengelig treverk og undersøkelsen viste ingen tegn til fukt i konstruksjonen. Som følge av oppnådd alder og beskaffenhet må oppgradering planlegges og påregnes. Fritt vann på gulv og vegger må unngås i påvente av dette. TG-3 er satt pga. registrerte forhold.

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2:

- Etasjeskille og gulv på grunn:
Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert totalt avvik på over 15mm i tillegg til lokale skjevheter. TG-2 er satt pga. avvik over 15mm i rommets bredde/ lengde.

- Kjøkken:
Oppsummering av overflater og innredning:
Kjøkken fra opprinnelig byggeår. Kjøkken bærer preg av bruks og aldringsslitasje. TG-2 er satt pga. alder og beskaffenhet. Oppsummering av avtrekk:
Mekanisk avtrekk med åpen avtrekkskanal. Avtrekk ble testet med papir og det ble registrert sug i kanalen. Defekte brytere er løst med skruer for å oppnå funksjon. TG-2 er satt pga. brytere og manglende kasse rundt ventilasjonskanal.

- Avløpsrør:
Det er flere boenheter i bygget og kontroll om kloakk er luftet over tak er ikke foretatt. Det er ikke påvist noen stakeluke i boenheten. Staking kan utføres via sluk eller andre installasjoner med avløp. Innvendige avløpsrør har passert over halvparten av forventet brukstid. Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder gir dette økt risiko for skader/ lekkasjer. Ved eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken vil det være hensiktsmessig å skifte avløpsrør. TG-2 er satt pga. alder innvendige avløpsrør.

- Vannledninger:
Innvendige vannrør har nådd en høy alder og gir økt risiko for skader/ lekkasjer i tiden som kommer. Det er ikke lokalisert stoppekran i leiligheten. TG-2 er satt pga. alder på innvendige vannrør og manglende stoppekran.

- Elektrisk:
Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av en registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. Elanlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på anlegget. Det anbefales en utvidet el-kontroll og evt. tiltak vurderes deretter. TG-2 er satt pga. manglende dokumentasjon/ samsvarserklæring.

- Varmtvannsbereder:
Berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid. En utskifting som følge av oppnådd alder er derfor påregnelig. Det anbefales å etablere lekkasjesikring. TG-2 er satt pga. alder og manglende lekkasjesikring.TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:

- Rombenevnelser er iht. dagens bruk, uten hensyn til byggeforskriftens krav.
Utover ovennevnte areal er det en kjellerbod på ca. 3,5kvm, påvist av selger.

Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Takstfirma

Takst- Forum Trøndelag

Dato for takst

24-10-2023

Energimerke

Energimerke F
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 58 877 m2 eiet tomt.
Pent opparbeidet med internveier, oppstillingsplasser, plen med prydbusker og lekeplass samt samlingsplasser.

Borettslag og sameie

Borettslag

Flatåsaunet Borettslag - org.nr 948729687

Andelsnr.

80

Månedlige felleskostnader

kr 5 519,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader fordeles på følgende poster:
Felleskostnad renter kr. 2 042,-
Filter kr. 92,-
Felleskostnad avdrag kr. 136,-
Felleskostnad driftsdel kr. 2 740,-
Tillegg elektroniske fellesavtaler kr. 509,-

Kollektiv avtale med Telenor

Kommentar til felleskostander

ØKONOMISK STATUS (utdrag årsberetning 2022):

Økonomisk status i forhold til årets budsjett:
Årets resultat er kr. 268 787,- bedre enn budsjettert. Skyldes i hovedsak lavere driftskostnader enn forventet.

Årets resultat:
Regnskapet for 2022 viser et overskudd på kr. 2 168 550,-. Overskudd overføres annen egenkapital.

Egenkapitalen utgjør per 31.12.xx kr. -22 511 523.

Boligselskapet har negativ egenkapital. Det er budsjettert med positivt resultat i 2023 i tillegg til et godt resultat i 2022.
Bygningens virkelige verdi antas å være høyere enn bokført verdi.

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 01.01.2026 utgjøre ca. kr 1 452,00 per måned for denne boligen.

Andel fellesgjeld

716 125,- (24-10-2023)

Andel formue

36 524,- (24-10-2023)

Total fellesgjeld

138 562 643,- (24-10-2023)

Lånebetingelser

Lånenummer: 90517227187, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.10.2023: 5.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51
Saldo per 24.10.2023: 3 562 643
Andel av saldo: 18 413
Første termin/første avdrag: 30.06.2014 ( siste termin 31.12.2048 )
Flytende rente

Lånenummer: 14637638 9, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.10.2023: 3.60% pa.
Antall terminer til innfrielse: 54
Saldo per 24.10.2023: 135 000 000
Andel av saldo: 697 713
Første termin: 01.01.2021Neste avdrag: 01.01.2026 ( siste termin 01.07.2050 )
Fastrente 5 år f.o.m 01.07.23
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 01.01.2026
utgjøre ca. kr 1 452,00 per måned for denne boligen

Styret har fullmakt til å forhandle avtale med långiver om individuell nedbetaling av fellesgjeld

Sikringsordning

Iht. bestemmelsene i lov om borettslag er andelseierne ikke solidarisk ansvarlig for andre andelseiers evt. mislighold av felleskostnader eller usolgte andeler, dog er andelseierne solidarisk ansvarlig overfor kreditorer ifølge borettslagslova § 11-12. Dette borettslaget har tegnet forsikring i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS, som er en forsikring mot tap av felleskostnader i borettslag. Varighet på forsikringen er løpende. Avtalen kan sies opp av forsikrede med en måned oppsigelse. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp avtalen, dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. Se lenke for mer informasjon: http://www.nbbl.no/Boligbyggelag/Om-borettslag/Borettslagenes-sikringsfond.

Forsikringsselskap

Tryg Forsikring Polisenr. 8399913

Forkjøpsrett/Styregodkjenning

Forkjøpsrett er forhåndsprøvd. Forkjøpsretten avklares dermed senest 5 virkedager etter at varsel om bud aksept til forretningsfører. Dersom eiendommen ikke blir solgt innen tre måneder etter at forkjøpsretten er prøvd må forkjøpsretten prøves på nytt, og nytt gebyr kan påløpe.

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Området er regulert til boligformål ihht R1115. Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart, situasjonskart, målebrev etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Det opplyses også om regulering under arbeide med planid r20190043 og plannavn Forsøkslia 7a, b, c og d som kan påvirke området. Konferer megler.

Ferdigattest

Innflyttingstillatelse datert 29.03.1973. Ferdigattest gjelder for boligblokk med 34 leiligheter.

Det foreligger ferdigattest for fasaderehabilitering datert 19.10.1995.

Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 23.12.2019.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut iht. bestemmelser i vedtektene. Iht. borettslagsloven kap. 5 kan man etter godkjenning fra styret leie ut hele bostaden i inntil 3 år dersom eier selv har bodd i leiligheten minst ett av de siste to år. Styret kan kun nekte å godkjenne utleieforholdet dersom det foreligger saklig grunn til å nekte eller dersom leietaker selv ikke ville blitt godkjent som andelseier/kjøper.

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter dekkes av felleskostnadene

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Overtakelse

Overtagelse etter avtale med selger. Angi ønske i budskjema.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen.

Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter, feil ved arbeider som er utført av sikrede etter avtale med kjøper, eller for arbeider som sikrede påtar seg å utføre etter avtale med kjøper. Dette gjelder uavhengig av om arbeidet er utført av/på vegne av sikrede eller kjøper, og uavhengig av om arbeidet faktisk er utført.

Dersom sikrede gir lovnader vedrørende tilstand eller utførelse så kan ikke selskapet holdes ansvarlig for dette.
Forsikringen dekker ikke krav som følge av dårlig/mangelfull rengjøring eller rydding av eiendommen, eller krav knyttet til tilbehør som
skal følge med eiendommen. Forsikringen dekker ikke skade som oppstår eller påføres eiendommen i perioden mellom budaksept og kjøpers overtagelse. Som skade regnes her også komponenter som fjernes i denne perioden.
Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.

6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.

7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.

2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).

3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.

5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning. Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Meglers vederlag

Provisjon i % 2.4%
Oppgjørsgebyr kr 6 290
Digitale tjenester kr 2 090
Markedspakke Digital+ kr 14 990
Tilretteleggelsesgebyr kr 15 000
Utleggsgebyr pr. stk kr 750
Visning/overtagelseshonorar pr. stk kr 2 500
Salgsoppgaver 6 stk. kr 1 590

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.
- Tilstandsrapport med arealberegning
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planskisser
- Regulering og situasjonskart
- Byggetegninger
- Midlertidig brukstillatelse/ferdig attest

Dokumenter

Har du lignende bolig du ønsker å selge?

Ta kontakt med megler for å vite mer om markedet

Svend Niklas Rønning

Eiendomsmegler

Registrer din boligdrøm, så hjelper vi deg å finne den

Hos oss får du tilsendt bolignyhetene før resten av markedet. Det gjør at du får bedre tid til å vurdere hvilke eiendommer som passer deg og dine behov aller best. Søket er aktivt i 3 måneder og kan forlenges om det tar litt tid å finne boligdrømmen.

Kontaktinformasjon

Navn(Påkrevd)

Hvor ønsker du å bo?

Hvilke type bolig ønsker du?