Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

byåsen/hoem

Gamle Åsvei 47

Prisantydning

4 390 000,-
Totalpris: 4 508 689,-

Flott og innholdsrik 1/4part på 105m2 BRA - nært St.Olavs og sentrum - carport - peisovn/varmepumpe!

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

4 390 000,-

Omkostninger

118 689,-

Fellesutgifter

911,-

Primærrom

105 m2

Eieform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Finn annonse

327861440

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

1939

Energimerke

G

Tomteareal

1 138 m2

Soverom

3 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • light-railTrikk
  3 minwalking
 • bussBuss
  8 minwalking
 • trainJernbanestasjon
  12 minwalking
 • primary-schoolSkole
  9 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  19 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 4 390 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 4 390 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 109 750,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 8 700,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 110 920,-
Totalpris ink. omkostninger 4 500 920,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

1230043

Eier

Joan Hardbo Jørgensen, Kjetil Sildnes

Matrikkel

Gnr. 94
Bnr. 111
Snr. 3
Trondheim Kommune

Adresse

Gamle Åsvei 47, 7020 TRONDHEIM

Byggeår

1939

Tomt

1 138 m2 eiet tomt.

Eierform

Eierseksjon

Oppdragsansvarlig

Kristian Kattem-Olsen

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass
 • Offentlig vann og avløp
 • Ingen røykere
 • Parkett
 • Peis/ildsted
 • Sentralt
 • Rolig område

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

Velkommen til Gamle Åsvei 47 - en stor 1/4part på 105m2 som etter dagens bruk inneholder stue, loftstue, 3 soverom (dagens bruk), garderoberom og bad. I tillegg medfølger carport, bod i kjeller, samt utvendig bod. Leiligheten ligger fint til på Breidablikk/Byåsen med kort vei til bl.a. St. Olavs, og sentrum av byen for øvrig. Like i nærheten er det trikkestopp med hyppige avganger, enten til sentrum, eller til Lian og inngangen til Bymarka. Tross bynær beliggenhet er området fredelig og skjermet, med rådyrtråkk i hagen, og fuglekvitter i trærne rundt.

Kvaliteter;
- Bodplass i kjeller, utebod og carport.
- Nytt tak og takvinduer i 2017/2018, samtidig renovert loftet.
- Innholdsrik leilighey hvorav 3 rom p.t brukes som soverom.
- Flott utsikt mot byen.
- Stille og barnevennlig område.
- Kort vei til sentrum.
- Nærhet til St.Olavs via Sykehusbrua.

Adkomst

Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst.
Det vil bli skiltet med Nylanderskilt ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på utvendig felles biloppstillingsplas

Diverse

DYREHOLD
- Dyrehold er tillatt dersom det er gode grunner som taler for dette og at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det må søkes styret.

- Loftet er godkjent innredet i 1993, men det er i 2018 gjort en ominnredning av loftet, som ikke er byggemeldt/søkt godkjent til bygningsmyndighetene.

Hvitevarer/tilbehør

Hvitevarer overtas i den tilstand de har vært benyttet av selger. Det gis videre ingen garanti for tilstand eller levetid på disse

Innhold

Type bolig og eierform

Leilighet - eierseksjon. - Eierseksjon

Byggemåte

Firemannsbolig oppført på grunnmur av støpt betong og teglstein. Hovedkonstruksjoner over dette er oppført i tre og bygget er utvendig kledd med
trekledning. Vinduer og balkongdør i denne boenheten fremstår med 2- og 3-lags glass. Taket har valmtaks form og er utvendig tekket med takstein

Byggeår

193

Innhold

2. Etasje: Entre/gang, gang, baderom, soverom, omkledningsrom, stue/spisestue og
kjøkken.

Loft: Gang/stue og 2 soverom.

Areal

Bruksareal (BRA): 105m2
Primærrom (P-ROM): 105m2

Antall soverom

3

Takstmanns konklusjon og kommentar til areal

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 0
TG 1: 9
TG 2: 14
TG 3: 1
TG IU: 3

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
- Tilstandsgrad 3
Balkong, terrasse, platting Oppsummering
Det ble påvist en betydelig vannskade/råteskade i konstruksjonen i forbindelse med avrenning for vann.
Det må påregnes tiltak før videre bruk.
Utbedringskostnader: 50 000 - 150 000.

- Tilstandsgrad 2

Drenering Oppsummering Boligens utvendige fuktsikring er av ukjent alder og utførelse/oppbygning. Ved en visuell kontroll av innvendige overflater ble det påvist synlige tegn til fuktinntrekk og forhøyede fuktverdier. Årsak til dette vurderes å være slitasje/svikt på utvendig fuktsikring og/eller kapillært opptrekk fra grunnen da det trolig ikke er etablert noen form for fuktsperre under gulvstøp. Med bakgrunn i alder og påvist avvik er det påregnelig med tiltak i tiden som kommer.


Grunnmur og fundament Oppsummering Boligens grunnmur vurderes å være oppført i en kombinasjon av støpt betong og teglstein. Det ble påvist flere riss- og sprekkdannelser i grunnmur. Årsak og omfang av dette er ukjent. Det gjøres oppmerksom på begrenset kontroll av grunnmur da utvendige overflater i all hovedsak er skjult under terrengnivå og innvendige overflater i all hovedsak ikke er tilgjengelige for kontroll da dette tilhører andre seksjoner i bygget. Påviste avvik anbefales utbedret.


Rom under terreng Oppsummering Store deler av kjeller er ikke tilgjengelig for kontroll da dette er areal som tilhører andre seksjoner/boenheter i bygget. Tilgjengelige deler av kjeller fremstår som grovkjeller med fritt eksponert grunnmur. Det ble påvist synlige tegn til fuktinntrekk og forhøyede fuktverdier. Videre bemerkes stedvis riss- og sprekkdannelser i mur. Med bakgrunn i påvist avvik er det påregnelig med tiltak i tiden som kommer.


Vinduer og dører Oppsummering Boligens vinduer og balkongdør fremstår med 2- og 3-lags glass. De er av varierende alder. Utover normal aldringsmessig slitasje ble det påvist noe ekstra slitasje på utvendige overflater på enkelte vinduer og balkongdør, samt noe fuktinntrekk. Videre bemerkes høy slitasjegrad på utvendig omramming. Med bakgrunn i påviste avvik må det påregnes tiltak i tiden som kommer.


Yttervegger Oppsummering Boligen er utvendig kledd med stående trekledning av ukjent alder. Det ble påvist høy slitasjegrad og flere skader som blant annet fuktinntrekk og begynnende råtedannelser. Kledningen er ikke tilfredsstillende luftet. Med bakgrunn i påviste avvik/skader må det påregnes tiltak i tiden som kommer.


Takkonstruksjon Oppsummering Det ble ikke påvist skader eller avvik som vurderes å være av konstruksjonsmessig betydning, men det bemerkes en del skjevheter/nedbøyninger.


Etasjeskille og gulv på grunn Oppsummering Det ble ikke påvist skader eller avvik som vurderes å være av konstruksjonsmessig betydning, men det bemerkes skjevheter/nedbøyninger i 2.etg.


Ildsted/Skorstein Oppsummering Pipe er oppført i teglstein og det er tilkoblet ildsted i 2.etg. Det foreligger ingen informasjon om rehabilitering av piper etter opprinnelig byggeår. Det ble ikke påvist skader eller avvik som vurderes å være av konstruksjonsmessig betydning. For ytterligere informasjon om tilstand og krav til pipe/ildsted anbefales kontakt med lokalt brann- og feievesen.

Trapp Oppsummering Utover normal aldringsmessig slitasje ble det påvist manglende håndløper på vegg. Påviste avvik anbefales utbedret med tanke på personsikkerhet.

Avløpsrør Oppsummering Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men deler av anlegget vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid. Med bakgrunn i alder på deler av anlegget er det påregnelig med tiltak i tiden som kommer.


Vannledninger Oppsummering Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men deler av anlegget vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid. Med bakgrunn i alder på deler av anlegget er det påregnelig med tiltak i tiden som kommer.


Elektrisk Oppsummering Det ble ikke påvist eller opplyst om åpenbare feil eller mangler ved boligen elektriske anlegg. Det er kun fremlagt dokumentasjon på deler av arbeider som er utført etter opprinnelig byggeår. Undertegnede har ingen elektrokompetanse og anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Med bakgrunn i dette, manglende dokumentasjon og alder på deler av anlegget, anbefales en utvidet el-kontroll for å fastslå korrekt tilstand.


Våtrom: Baderom Oppsummering av overflater Utover normal aldringsmessig slitasje ble det påvist noe bom i fliser. Det gjøres oppmerksom på at det er etablert vindu i våtsonen. Dette vurderes å være uheldig. Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk Det ble ikke påvist symptomer på svikt i tettesjikt, men det vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid. Det gjøres oppmerksom på at baderommet har vært brukt med badekar slik at belastningen med fritt vann på overflater har vært begrenset. Med bakgrunn i alder er det påregnelig med tiltak i tiden som kommer.

TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE: 2.etg: Dagens innredning og bruk av etasjen er i all hovedsak i samsvar med godkjente
byggetegninger i boligens byggesaksmappe.
Loft: Det foreligger ingen godkjent byggetegning på innredning av areal på loft.

Det minste soverommet på loft tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold med tanke på
størrelse.

Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Takstfirma

Supertakst AS

Dato for takst

27-10-2023

Energimerke

Energimerke G
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 1 138 m2 eiet tomt

Borettslag og sameie

Månedlige felleskostnader

kr 911,-

Felleskostnader inkluderer

- Forsikring (ikke innbo)
- Strøm fellesareal
- Diverse vedlikehold

Forsikringsselskap

Gjensidige Forsikring ASA Polisenr. 81262457

Offentlig informasjon

Tinglyste rettigheter

Seksjonering
Dagboknr.: 28656
Dato: 06-11-1985
SNR: 3

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 85 / 280

Kommentar til heftelser

Sameiet og kommunen har legalpant for forfalte fellesutgifter og kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantene er begrenset oppad til 2G hver, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Området er regulert til boligformål ihht R0307 og R0426. Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart, situasjonskart, målebrev etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Ferdigattest

Ferdigattest datert 02.03.2005. Ferdigattest gjelder for Gamle Åsvei.

Kommunale avgifter pr. år

kr 14 264,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.
3 termin 2022 er oppgitt til å være kr. 3 566,-

Totalt beløp kommunale avgifter per år er estimert ut fra ovennevnte terminbeløp.

Vannmåler

Det er installert vannmåler. Forrige avregning av vann- og avløpsforbruket er basert på en stipulering 31.12.2022 av vannmålerstanden.

Kommentar vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet Offentlig vann og avløp via private stikkledninger/anlegg

Formuesverdi

Primær kr. 1 152 706,-
Sekundær kr. 4 149 742,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen.

Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter, feil ved arbeider som er utført av sikrede etter avtale med kjøper, eller for arbeider som sikrede påtar seg å utføre etter avtale med kjøper. Dette gjelder uavhengig av om arbeidet er utført av/på vegne av sikrede eller kjøper, og uavhengig av om arbeidet faktisk er utført.

Dersom sikrede gir lovnader vedrørende tilstand eller utførelse så kan ikke selskapet holdes ansvarlig for dette.
Forsikringen dekker ikke krav som følge av dårlig/mangelfull rengjøring eller rydding av eiendommen, eller krav knyttet til tilbehør som
skal følge med eiendommen. Forsikringen dekker ikke skade som oppstår eller påføres eiendommen i perioden mellom budaksept og kjøpers overtagelse. Som skade regnes her også komponenter som fjernes i denne perioden.
Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.

6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.

7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.

2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).

3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.

5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning

Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:

Meglerprovisjon 1 %
Tilretteleggelsesgebyr kr. 15 000,-
Markedsføringspakke kr. 14 990,-
Visningshonorar pr. stk. kr. 2 500,-
Salgsoppgaver (6 stk.) kr. 1 590,-
Oppgjørsgebyr kr. 6 290,-
Digitale tjenester kr. 2 090,-
Utleggsgebyr pr. stk kr. 750,-
Ekstratjenester pr. stk kr. 1 250,-

Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk kr. 172,-
Tgl. sikringsobligasjon kr. 585,-
Kommunal info kr. 3 470,-
Foto kr. 3 500,-

Alle beløp er ink. mva.

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.
- Tilstandsrapport med arealberegning
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planskisser
- Regulering og situasjonskart
- Byggetegninger
- Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest
- Vedtekter
- Husordensregler
- Regnskap og budsjett
- Referat generalforsamling
- Tinglyst seksjoneringsbegjæring

Dokumenter