Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

solsiden

Dokkgata 1

Prisantydning

7 890 000,-
Totalpris: 8 096 189,-

Nyoppusset og strøken leilighet i høy 2.etasje! 78 m2 BRA |attraktiv beliggenhet |3 soverom| Heis og garasjeplass |

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

7 890 000,-

Omkostninger

206 189,-

Fellesutgifter

4 147,-

Primærrom

78 m2

Eieform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Finn annonse

322639404

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

1998

Energimerke

C

Tomteareal

7 777 m2

Soverom

3 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  3 minwalking
 • primary-schoolSkole
  6 minwalking
 • bikeBysykkel
  3 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  3 minwalking
 • shopping-mallKjøpesenter
  4 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 7 890 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 7 890 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 197 250,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
Forkjøpsrettsgebyr 7 769,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 8 700,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 206 189,-
Totalpris ink. omkostninger 8 096 189,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

1230083

Eier

Trygve Kristiansen

Matrikkel

Gnr. 410
Bnr. 651
Snr. 17
Trondheim Kommune

Adresse

Dokkgata 1, 7042 TRONDHEIM

Byggeår

1998

Tomt

7 777 m2 eiet tomt.

Eierform

Eierseksjon

Oppdragsansvarlig

Vidar Stene

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass
 • Kabel-TV
 • Heis
 • Offentlig vann og avløp
 • Ingen røykere
 • Parkett
 • Utsikt
 • Sentralt
 • Bredbåndstilkobling
 • Moderne
 • Rolig område
 • Elbillader
 • Balansert ventilasjon

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

Strøken leilighet med 3 gode soverom! Boligen har i senere tid blitt omfattende oppgradert og har gjennomtenkte løsninger med høy standard. Her får du en svært praktisk leilighet med stort kjøkken og åpen løsning mot stue. Rikelig med skap-/benkeplass og integrerte hvitevarer. Flott flislagt bad og god garderobekapasitet. Balansert ventilasjon og fjernvarme. Egen veranda med utsikt mot solsiden. Bod og garasjeplass i kjeller. Stor felles takterrasse. Sentral og attraktiv beliggenhet med alle byens flotte fasiliteter like utenfor døren!

Beliggenhet

Leiligheten har en helt fantastisk og ettertraktet beliggenhet på Solsiden. Her har du utsikt utover Nidelva og gode solforhold. Herfra er det kort
vei til Solsiden kjøpesenter hvor du finner Meny, Vinmonopolet diverse butikker og et bredt utvalg av spise/utesteder. Det er også kort vei til Portalen hvor du finner Søndagsåpen Rema 1000 butikk, Sit og 3T treningssenter. Du har også turmuligheter like utenfor døren da Midtbyen runden går forbi boligen. Denne tar deg gjennom Solsiden, ned langs Brattøra, opp til Skansen og over til Øya, gjennom Marinen og nedover Bakklandet til du havner på Solsiden igjen. Du bor kun en kort gåtur fra Trondheim Sentrum. Her finner du kjøpesentrene Trondheim Torg og Byhaven, stort utvalg av restauranter og cafeer og et stort utvalg av butikker i gågaten. Du finner også aktiviteter som blant annet kino, innendørs minigolf, bowling og museer.

Adkomst

Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst.
Det vil bli skiltet med Nylanderskilt ved fellesvisning.

Parkering

Plass i felles garasjeanlegg følger leiligheten. Ekstra stor p. plass,handicapmål med el lader

Hvitevarer/tilbehør

Hvitevarer overtas i den tilstand de har vært benyttet av selger. Det gis videre ingen garanti for tilstand eller levetid på disse.

Oppvarming

Boligens oppvarming består av fjernvarme.

Innhold

Type bolig og eierform

Leilighet
- Eierseksjon

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner av støpt betong. Utvendige fasader fremstår med teglsteinsforblending. Vinduer og balkongdør fremstår med 2-lags glass. Taket er tilnærmet flatt og antas utvendig tekket med papp eller lignende

Byggeår

199

Innhold

Primærrom:
* 2. etasje: Gang, 3 soverom, bad, vaskerom, stue, kjøkken.

Standard

-- 2. ETASJE --

* GANG: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Skyvedørsgarderobe.

 

* SOVEROM 1: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Radiator. Skyvedørsgarderobe.

 

* SOVEROM 2: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Radiator. Skyvedørsgarderobe.

 

* SOVEROM 3: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Garderobeskap.

 

* BAD: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjnisje, mekanisk avtrekk, servant, servantskap og wc.

 

* VASKEROM: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Utstyrt med opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk.

 

* STUE: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Radiator. Utgang til balkong.

 

* KJØKKEN: Flis på gulv, og malt overflate og flis på vegg over benkeplate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin.

Areal

Bruksareal (BRA): 78m2
Primærrom (P-ROM): 78m2

P-rom pr. etasje

* Primærareal (P-ROM) 2. etasje: 78m².
* Primærareal (P-ROM) totalt: 78m².

BRA pr. etasje

* Bruksareal (BRA) 2. etasje: 78m².
* Bruksareal (BRA) totalt: 78m².

Antall soverom

3

Takstmanns konklusjon og kommentar til areal

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 0
TG 1: 7
TG 2: 9
TG 3: 0
TG IU: 0

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
- Tilstandsgrad 2
Avløpsrør Oppsummering Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men det gjøres oppmerksom på at deler av anlegget vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid.


Vannledninger Oppsummering Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men det gjøres oppmerksom på at deler av anlegget vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid.


Elektrisk Oppsummering Det ble ikke påvist eller opplyst om åpenbare feil eller mangler ved leilighetens elektriske anlegg. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på anlegget eller arbeider utført etter opprinnelig byggeår. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.


Vannbåren varme Oppsummering Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men det gjøres oppmerksom på at deler av anlegget har oppnådd over halvparten av forventet brukstid.


Ventilasjon Oppsummering Det er installert eget anlegg for balansert ventilasjon i leiligheten. Det ble påvist manglende tilluft/avtrekk i enkelte rom. For egen vurdering av ventilasjon fra våtrom og over stekesonen på kjøkkenet, se respektive punkter i rapporten.


Våtrom: Baderom Oppsummering av overflater Utover normal aldringsmessig bruksslitasje ble det ikke påvist vesentlige skader eller avvik ved baderommets overflater. Fallforhold tilfredsstiller ikke forskriftskrav. Ved en enkel nivellering ble det påvist fall fra topp flis ved dørterskel til topp flis ved sluk. Dokkgata 1, 7042 Trondheim 5 av 15 Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk Baderommets tettesjikt vurderes å være fra opprinnelig byggeår og er av ukjent utførelse. Det ble ikke påvist symptomer på svikt i tettesjikt, men det gjøres oppmerksom på at det vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid. Oppsummering av ventilasjon Rommets ventilasjon vurderes å ikke ha ønsket effekt. Det anbefales tiltak for å sikre at rommet har tilfredsstillende avtrekk.


Øvrig: Vaskerom Oppsummering Rommet tilfredsstiller ikke krav til våtrom ved at det ikke er etablert sluk i gulvet og det er ukjent om det er etablert noen form for tettesjikt. Ved en eventuell lekkasje vil det derfor være fare for at vann føres til tilstøtende rom/konstruksjoner. Mekanisk avtrekk har ikke ønsket effekt. Det anbefales tiltak for å bedre vannsikkerheten og for å oppnå ønsket effekt på mekanisk avtrekk


Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Dato for takst

03-10-2023

Energimerke

Energimerke C
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 7 777 m2 eiet tomt

Borettslag og sameie

Månedlige felleskostnader

kr 4 147,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnad renter: 25
Felleskostnad driftsdel: 3 501
Felleskostnad avdrag :134
Tilleggsytelser: Tillegg elektroniske fellesavtaler: 487
Boligselskapet er ikke med i sikringsordning.

Felleskostnader inkluderer også fjernvarme, felles strøm samt kollektiv avtale med Telenor for TV/Internett

Forsikringsselskap

Fremtind Forsikring AS Polisenr. 23510962

Offentlig informasjon

Tinglyste rettigheter

Seksjonering
Dagboknr.: 18007
Dato: 23-10-1998
SNR: 17

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 785 / 58470

Erklæring/avtale
Dagboknr.: 7838
Dato: 18-05-1998
Rett til bruk/plikt til vedlikehold av

areal mellom bebyggelsen på eiendommene.

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale
Dagboknr.: 18007
Dato: 23-10-1998
Seksjonens parkeringsplass er handicapplass.

Den til enhver tid eier av seksjonen er forpliktet til å

bytte plassen dersom styret forlanger det.

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kommentar til heftelser

Sameiet og kommunen har legalpant for forfalte fellesutgifter og kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantene er begrenset oppad til 2G hver, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Området har regulering under arbeid ihht R20190002, R20210047, R20230012 og R20230005 Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart, situasjonskart, målebrev etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.10.1998. Midlertidig brukstillatelse gjelder for Dokkgata 1.

Kommunale avgifter pr. år

kr 15 268,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.
3 termin 2023 er oppgitt til å være kr. 3 817,-

Totalt beløp kommunale avgifter per år er estimert ut fra ovennevnte terminbeløp.

Vannmåler

Det er installert vannmåler. Forrige avregning av vann- og avløpsforbruket er basert på en stipulering 31.12.2022 av vannmålerstanden.

Formuesverdi

Primær kr. 889 624,-
Sekundær kr. 3 202 646,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Kjøper er gjort kjent med at selger ikke har tegnet boligselgerforsikring.
Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.

6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.

7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.

2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).

3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.

5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning

Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:

Meglerprovisjon 1 %
Tilretteleggelsesgebyr kr. 15 000,-
Markedsføringspakke kr. 14 990,-
Deltakelse på overtakelse kr. 2 500,-
Visningshonorar pr. stk. kr. 2 500,-
Salgsoppgaver (6 stk.) kr. 1 590,-
Oppgjørsgebyr kr. 6 290,-
Digitale tjenester kr. 2 090,-
Utleggsgebyr pr. stk kr. 750,-
Ekstratjenester pr. stk kr. 1 250,-

Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk kr. 172,-
Tgl. sikringsobligasjon kr. 585,-
Kommunal info kr. 3 470,-
Foto kr. 3 500,-
Interiørrådgiver kr. 1 875,-
Opplysninger forr.fører kr. 3 650,-
Eierskiftegebyr kr. 6 215,-

Alle beløp er ink. mva.

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.
- Tilstandsrapport med arealberegning
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planskisser
- Regulering og situasjonskart
- Byggetegninger
- Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest
- Vedtekter
- Husordensregler
- Regnskap og budsjett
- Referat generalforsamling
- Tinglyst seksjoneringsbegjæring

Dokumenter