Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

Solgt

røros

Granterveien 12B

Prisantydning

4 690 000,-
Totalpris: 4 806 170,-

STOR ENEBOLIG I POPULÆRT OG BARNEVENNLIG OMRÅDE. Bergvarme. 4 stuer. 5 soverom. 2 bad. Dobbelgarasje med loft.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

4 690 000,-

Omkostninger

116 170,-

Primærrom

213 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Finn annonse

296776932

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

2000

Energimerke

B

Tomteareal

1 083 m2

Soverom

5 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Yama Meskinyar

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Avdelingsleder

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  15 minwalking
 • trainJernbanestasjon
  15 minwalking
 • kindergardenBarnehage
  13 minwalking
 • primary-schoolSkole
  15 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  16 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 4 690 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 4 690 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 115 000,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 13 250,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 116 170,-
Totalpris ink. omkostninger 4 806 170,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

13-0021/23

Matrikkel

Gnr. 133
Bnr. 200
Røros Kommune

Byggeår

2000

Tomt

1 083 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass

Beskrivelse av boligen

Adkomst

Fra Røros stasjon:
FølgRV30/Osloveien forbi Esso, og ta av til venstre ved neste avkjørsel(B.m. Mullers vei)
Følg veien over jernbanen, og videre på Stormoveien i ca. 200 m.
Ta så til høyre inn på Johan Kviknes vei, og kjør ca. 100 m.
Ta til venstre inn Granterveien. Nr. 12 ligger da på venstre side etter ca. 110 m.

Parkering

Biloppstillingsplass på tomten samt dobbelgarasje. Svært god plass i dobbelgarasjen på 46 kvm.

Oppvarming

Vannbåren bergvarme, elektrisk og vedfyring.

Andre utgifter

Andre utgifter knyttet til eiendommen kan være:
Månedlige utgifter til utvidet TV-pakke og bredbåndshastighet. Selger har hatt abonnement fra …. og har hatt kostnader på ca. kr …./mnd. Månedlige utgifter til energi, herunder elektrisitet og fjernvarme. Selger har hatt et årlig energiforbruk på ca. ….. kwh. Forsikring (bygning, ikke innbo). Selger har hatt en årlig kostnad på ca. kr …. Alarm. Selger har avtale med alarmselskapet …. og har hatt en månedlig kostnad på ca. kr … Velforening/veilag, herunder brøyting/veivedlikehold. Kostnaden har vært på ca. kr …./år.
Disse kostnader vil avhenge av forbruk og avtaler, antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur og andre forhold

Innhold

Type bolig og eierform

Enebolig
Enebolig oppført i 2 etasjer på støpt plate på mark. Veggkonstruksjonen er oppført i bindingsverk og er kledd utvendig med villmarkspanel. Taket har saltaksform og er tekket med betongtakstein. Etasjeskille er et trebjelkelag, og det er vinduer med 2-lags isolerglass.

Garasje
Garasje oppført i 1 etasje med loft på støpt plate på mark. Veggkonstruksjonen er oppført i bindingsverk og er kledd utvendig med liggende panel. Taket har saltaksform og er tekket med betongtakstein. Etasjeskille er et trebjelkelag, og vinduer er med 2-lags isolerglass. Det er montert en leddport i metall med mekanisk portåpner. - Selveier

Byggeår

200

Innhold

BESKRIVELSE PR. ETASJE:
Enebolig
Primærrom:
1. etasje: 2 stuer, hall, kjøkken, spisestue, soverom, bad, vaskerom.
2. etasje: Stue, gang, bad, 4 soverom.
Sekundærrom:
1. etasje: Teknisk rom.
2. etasje: 2 garderober.

Garasje
Sekundærrom:
1. etasje: Garasje.
2. etasje: Bod, gang.

BESKRIVELSE ROM (P-ROM/S-ROM):
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 136m².
Bruksareal (BRA) 2. etasje: 94m².
Bruksareal (BRA) totalt: 230m².

Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 125m².
Primærareal (P-ROM) 2. etasje: 88m².
Primærareal (P-ROM) totalt: 213m².

Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 11m².
Sekundærareal (S-ROM) 2. etasje: 6m².
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 17m². 

TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:
Deler av areal i 2. etasje i bolig samt loft i garasje er ikke måleverdig på grunn av skråhimling. Det er oppført en frittstående garasje. Totalt BRA: 58m² (S-rom). 1. etasje: 42m² Loft: 16m².

STANDARD FOR AREALOPPMÅLING
Arealoppmåling er foretatt av takstmann.
Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT
Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.
Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:

TG 0: 2
TG 1: 14
TG 2: 11
TG 3: 2
TG IU: 3

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
Bad/vaskerom 1.etasje: Det er flatt gulv og ikke tilfredsstillende fuktsikring ved dør. Enkelte fliser fremstår med "bom", og det er riss i 2 fliser mot vegg under dusjkabinett.

Bad 2.etasje: Det er ikke fall til sluk, samt at det ikke er tilfredsstillende tettesjikt ved dør. Flisfuger i overgang vindu/vegg har enkelte mindre riss. TG 3 er satt på grunn av manglende fall til sluk.

Renner og nedløp: Det ble registrert frostspreng i taknedløp. Eier opplyser at det samler seg is i takrennen i hjørnet over inngangsdør, og dette hindrer takvann i å renne til nedløp. Det opplyses også om tidvis behov for rensing av takrenner. TG 2 på grunn av påviste forhold.

Etasjeskille og gulv på grunn: Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert et avvik på ca. 20 mm ved nivåforskjell i spisestuen. Det ble registrert noe knirk i laminatgulv på stue og kjøkken. Etasjeskille og støpt gulv på grunn fremstår utover dette uten vesentlige avvik eller svekkelser. TG 2 er satt på grunn av nivåforskjell/høydeavvik.

Kjøkken: Innredningen er med fronter i treutførelse med enkelt speil, og det er benkeplater med polert granitt (på stekeøy og ved oppvaskkum) og laminat (på vestvegg). Benkeplaten har nedfelt oppvaskkum i stål. Det er noe slitasje enkeltvis i innredningen, men den fungerer som normalt. 1 av avtrekksviftene har begrenset funksjon. TG 2 er satt på grunn av påvist slitasje.

Trapp: Det ble registrert enkelte trinn med noe slark i innfestingen. TG 2 som følge av dette. Det ble ikke registrert andre avvik.

Vannledninger: Utvendige stikkledninger er ikke vurdert. Rørfordelingen er lagt åpen på teknisk rom uten lekkasjesikring. På befaringsdagen ble det ikke registrert lekkasjer. TG 2 som følge av åpen rørfordeling uten lekkasjesikring

Vannbåren varme: Rørfordelingen er lagt åpen på teknisk rom samt på 1 av kryploftene uten lekkasjesikring. Det vil være fare for skader i konstruksjoner ved en eventuell lekkasje. På befaringsdagen ble det ikke registrert lekkasjer

Varmesentral: Jordvarmepumpen har nådd mer enn halvparten av forventet levetid, og restlevetiden er usikker. TG 2 som følge av dette.

Varmtvannsbereder: Berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid. Det registreres en kabel med lite tilfredsstillende utførelse inn til berederen. TG 2 på grunn av påviste forhold.

Bad/vaskerom 1.etasje: Utførelsen av membran lar seg ikke påvise grunnet tildekking av fugemasse. Membran/tettesjikt bør være avsluttet minimum 25 mm over gulvoverflate rundt rørføringer. Dette er ikke etablert og gulvet kan være utsatt for lekkasjer. Tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. TG 2 er satt på grunn av alder og påviste forhold.

Bad 2.etasje: Utførelsen av membran lar seg ikke påvise grunnet tildekking av fugemasse. Membran/tettesjikt bør være avsluttet minimum 25 mm over gulvoverflate rundt rørføringer. Dette er ikke etablert og gulvet kan være utsatt for lekkasjer. Tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. TG 2 er satt på grunn av alder og påviste forhold.

Teknisk rom: Det er ikke etablert tettesjikt på gulv og opp på vegg, og det vil kunne bli skader i tilstøtende konstruksjoner ved eventuelle lekkasjer fra installasjoner i rommet. Veggene er utført slik at de skjuler enkelte tekniske føringer, og det er etablert luker for tilkomst. Løsningen anses ikke som tilfredsstillende, og vil kunne innby til skader ved eventuelle lekkasjer. TG 2 på grunn av nevnte forhold. Det opplyses at løsningen med doble vegger var et krav satt av Teknisk Etat ved oppføring av boligen.

Drenering: Tomten er snødekt og terrengforhold er derfor ikke kontrollert.

Terrasse utenfor stue og spisestue: Det er etablert terrasser utenfor stue og spisestue. Det er byttet håndløper og utført overflatebehandlinger. Dette er utført over en lengre periode, og arbeidene ble ferdigstilt i ca. 2019 med overflatebehandling. Håndløper ble montert i 2020. Terrasser er snødekt og ikke kontrollert.

Møneloft: Det er vurderes møneloft (kaldloft) over hanebjelke (flat himling) i 2. etasje uten etablert tilkomst. Rommet er derfor ikke tilstandsvurdert.

ROMSPESIFIKK STANDARDBESKRIVELSE
Enebolig
1. etasje
Stue 1: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling med beisede falske bjelker. Gulvvarme. Utgang til terrasse.

Stue 2: Laminat på gulv. Malt glassfiberstrie og malt panel på vegger. Gulvvarme.

Hall: Flis på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Trapp.

Kjøkken: Laminat på gulv. Malt glassfiberstrie på vegger. Flis på vegg over benkeplate. Malt panel og downlights i himling, samt beisede falske bjelker. Gulvvarme. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen samt i platetopp, og opplegg for oppvaskmaskin. Det er integrert gassbluss, platetopp, stekeovn og mikroovn.

Spisestue: Flis og laminat på gulv. Malt glassfiberstrie og tapet på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Utgang til terrasse og skyvedørsskap.

Soverom: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling. Skyvedørsgarderobe.

Teknisk rom: Støpt gulv og ubehandlet gips på vegger. Ubehandlet gipshimling. Bereder, stoppekran, vannkran for tappevann, sentralstøvsuger, sikringsskap, varmepumpe (jordvarme) og åpen rørfordeling.

Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjkabinett, servant i innredning, naturlig avtrekk og wc.

Vaskerom: Flis på gulv og flis på vegger. Gulvvarme. Utstyrt med skyllekum og opplegg for vaskemaskin.

2. etasje
Stue: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Luke til kryploft.

Gang: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Trapp og luke til kryploft.

Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Utstyrt med badekar, wc og servant i innredning.

Soverom 1: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling. Panelovn. Luke til kryploft.

Soverom 2: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Garderobeskap og luke til kryploft.

Soverom 3: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling. Panelovn. Garderobeskap og luke til kryploft.

Soverom 4: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling.

Garderobe 1: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Luke til kryploft.

Garderobe 2: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt panel i himling.

Garasje:
1. etasje
Støpt gulv og ukledde vegger og himling. Leddport i metall med mekanisk portåpner. Trapp.

2. etasje
Bod: Laminat på gulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn.

Gang: Laminat på gulv og panel på vegger. Panel i himling. Trapp.

Areal

Bruksareal (BRA): 230m2
Primærrom (P-ROM): 213m2

Antall soverom

5

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Energimerke

Energimerke B
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 1 083 m2 eiet tomt.
Pent opparbeidet tomt på ca. 1082 kvm. Pen hage med gressplen og diverse beplantning.

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

5025/133/200:
24.03.1917 - Dokumentnr: 900159 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:5025 Gnr:133 Bnr:88

09.03.1967 - Dokumentnr: 643 - Jordskifte
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp)

Regulering

Området er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart kan fås ved henvendelse til megler.


For å hindre at eiendommer som bør brukes til helårsbolig blir brukt til fritidsformål, har Røros kommunene bestemt at reglene om konsesjonsfrihet uten boplikt helt eller delvis ikke gjelder innenfor området. Ved kjøp av denne eiendom må kjøpere signere egenerklæring der man bekrefter at eiendommen skal brukes som helårsbolig konsesjonslov jf §7.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.12.2000. Midlertidig brukstillatelse gjelder for eneboligen. For gjenstående arbeider iht. midlertidig brukstillatelse se vedlagt midlertidig brukstillatelse.
Punktene med mangler i midlertidig brukstillatelse er utført, og det bør søkes ferdigattest. Det bemerkes at det er gjennomført bruksendring av enkelte rom i 2. etasje, og det må eventuelt avklares med byggesakskontoret hva som må på plass før det eventuelt søkes om ferdigattest.

Det er søkt om og godkjent bruksendring fra bolig med utleiedel til èn bruksenhet, men det er foretatt endringer i romløsning som er å anse som bruksendringer, da rommene er omgjort fra tilleggsdel til hoveddel.
Rommene dette gjelder er:
Trapp/disp og bod i 2. etasje (på byggetegning) er i dag tatt i bruk som en stue/gang, og er et søknadspliktig tiltak.
Utover dette er det foretatt enkelte endringer innenfor boligens hoveddel, og dette er ikke søknadspliktig.

Vindu i stue samt 1 soverom i 2. etasje tilfredsstiller ikke krav til dagslys. Vinduene i 2. etasje tilfredsstiller ikke rømningskrav. Krav til rømning er fra annenhvert rom gjennom vinduer med minimum 50 cm fri bredde, 60 cm fri høyde, og summen av fri høyde og fri bredde må være minimum 150 cm. Ved innsetting av vindu godkjent for rømning, kan også krav til dagslys innfris for rom som bruksendres fra tilleggsdel til hoveddel

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut til boligformål

Kommunale avgifter pr. år

kr 25 665,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.

Årsprognose for 2023 er oppgitt til å være kr 30 887,-.

Totalt beløp kommunale avgifter per år vil variere ut fra forbruk.

Kommentar vei, vann og avløp

Eiendommen har regulert adkomst iht. gjeldende reguleringsplan.
Offentlig avløp via private stikkledninger
Offentlig vann via private stikkledninger.

Formuesverdi

Primær kr. 923 670,-
Sekundær kr. 3 325 211,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
 
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
 
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
 
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
 
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
 
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
 
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.
 
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
 
* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»: 
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
 
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.
 
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
 
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
 
Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

FORBEHOLD
Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner.
 

Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 
Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Avtalebetingelser

Hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger skal være kreditert meglers klientkonto og skriftlig melding fra kjøpers bank må foreligge innen 2 virkedager før overtakelse.
 
Kjøpesum regnes ikke som betalt av kjøper før kjøpers panterett er mottatt av oppgjør i korrekt utfylt, undertegnet og bevitnet stand. Valuteringsdato legges til grunn for all renteberegning mellom partene.
 
Ved forsinket betaling av hele eller deler av kjøpesummen og omkostninger, kan selger kreve lovens forsinkelsesrente av den til enhver tid ubetalte del av kjøpesummen fra avtalt tidspunkt for overtakelse og frem til full innbetaling faktisk finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.
 
Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.
 
Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.
 
GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
 
VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper. 

Visning

ANNONSERT VISNING ER EN PÅMELDINGSVISNIN OG VIL IKKE BLI GJENNOMFØRT OM INGEN PÅMELDTE! PÅMELDING SKJER ENKELT VED Å BENYTTE KNAPPEN UNDER. TA KONTAKTMED MEGLER DERSOM ANNONSERT VISNINGSTIDSPUNKT IKKE PASSER. FRIST FOR PÅMELDING ER KL. 12:00 DAGEN FØR VISNINGSDAGEN.

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:  
Meglerprovisjon                              1,20 % 
Tilretteleggelsesgebyr                   kr. 15 000,- 
Markedsføringspakke                    kr. 14 900,- 
Deltakelse på overtakelse             kr.   2 500,- 
Visningshonorar pr. stk.                kr.   2 500,- 
Salgsoppgaver (6 stk.)                    kr.   1 590,- 
Oppgjørsgebyr                                kr.   6 290,- 
Digitale tjenester                            kr.   2 090,- 
Utleggsgebyr pr. stk                       kr.      750,-
Ekstratjenester pr. stk                   kr.   1 250,-  
 
Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk                          kr.   172,-
Tgl. sikringsobligasjon                   kr.   585,- 
Kommunal info                              kr.   3 074,-
Foto                                                  kr.   4 325,- 
 
Alle beløp er ink. mva. 

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.

Tilstandsrapport med arealberegning
Selgers egenerklæring
Energiattest
Planskisser
Målebrev/skylddeling
Regulering og situasjonskart
Byggetegninger
Midlertidig brukstillatelse/ferdig attest
Tinglyst erklæring vedr.

Dokumenter

Har du lignende bolig du ønsker å selge?

Ta kontakt med megler for å vite mer om markedet

Yama Meskinyar

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Avdelingsleder

Registrer din boligdrøm, så hjelper vi deg å finne den

Hos oss får du tilsendt bolignyhetene før resten av markedet. Det gjør at du får bedre tid til å vurdere hvilke eiendommer som passer deg og dine behov aller best. Søket er aktivt i 3 måneder og kan forlenges om det tar litt tid å finne boligdrømmen.

Kontaktinformasjon

Navn(Påkrevd)

Hvor ønsker du å bo?

Hvilke type bolig ønsker du?