Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

glåmos

Bekkosveien 477

Prisantydning

2 490 000,-
Totalpris: 2 569 470,-

Glåmos - Nydelig beliggende hytteeiendom med utsikt mot Aursunden. Helårsvei. Innlagt strøm og vann. Anneks. Uthus.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

2 490 000,-

Omkostninger

79 470,-

Primærrom

105 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Ferieeiendom

Finn annonse

296846557

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

2005

Energimerke

D

Tomteareal

1 330 m2

Soverom

4 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Yama Meskinyar

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Avdelingsleder

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  13 mindrive
 • trainJernbanestasjon
  13 mindrive
 • grocery-storeDagligvare
  13 mindrive
 • Alpinanlegg
  33 mindrive
 • Skiløype
  900 m

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 2 490 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 2 490 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 62 250,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring 13 250,-
Omkostninger totalt 76 670,-
Totalpris ink. omkostninger 2 566 670,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

13-0022/23

Matrikkel

Gnr. 67
Bnr. 43
Røros Kommune

Byggeår

2005

Tomt

1 330 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

Flott beliggende hytta ved vakre Aursunden! Her får man fasiliteter som bl.a. 3 soverom, koselig bad, stue og kjøkken med åpen løsning og flott utsikt mot sjøen samt hemsloft i hoved hytta. Annekset består av entrè, kjøkken, stue, soverom, bad. I området får man vakre og naturskjønne omgivelser sommer som vinter, helårsvei og privat vann fra pumpestasjon med grunnborret vann. Slike praktiske fasiliteter gjør at hytteturene kommer til å bli en fryd for deg og dine.
Hytta ligger flott til like ved den vakre sjøen Aursunden hvor man kan både bade og fiske. Sjøen byr på både sik og ørret, og er like fin å fiske i både sommer som vinter. I det nærmeste området rundt hytta er det nydelig turterreng året rundt. Her har du muligheter som bl.a. jakt, fiske, gå - og skiturer.

Adkomst

Kjør av på Støren, og følg RV 30 mot Røros. Kjør av på Glåmos (etter ca 92 km). Kjør gjennom Glåmos sentrum, og videre rett fram (du har da kirka på din venstre side). Kjør etter et stykke av mot Viken til høyre, og deretter Bekkos til venstre. Begge kryss er godt skiltet. Aursund blir på din venstre side når du kjører. Følg veien i ca. 5 km langs Aursunden før du tar av til høyre. Sving av og hytta vil da komme på din høyre side etter ca. 70 m.
Det vil bli godt skiltet i regi meglerhuset Nylander på visningsdagen.

Parkering

Oppstillingsplass på egen tom

Oppvarming

Peisovn, elektrisk oppvarming ved panelovner, samt varmekabler i gulv i entré og på bad

Andre utgifter

Andre utgifter knyttet til eiendommen kan være:
Månedlige utgifter til TV-pakke og bredbånd.
Månedlige utgifter til energi, herunder elektrisitet og vedfyring.
Forsikring.
Disse kostnader vil avhenge av forbruk og avtaler, antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur og andre forhold.

Innhold

Type bolig og eierform

Fritidsbolig
Fritidsbolig oppført i 1 etasje med hemsloft over kjeller og krypkjeller. Grunnmurer er oppført i leca. Veggkonstruksjonen er oppført i bindingsverk og er kledd utvendig med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med torv. Etasjeskiller og gulv over grunnen er med trebjelkelag. Vinduer er med 2-lags isolerglass.

Anneks
Anneks oppført i 1 etasje over åpen fundamentering. Veggkonstruksjonen er oppført i lafteplank og bindingsverk og er kledd utvendig med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med torv. Gulv over grunnen er et trebjelkelag, og vinduer er med koblede glass.

Uthus
Uthus oppført i 1 etasje på støpt plate på mark. Vegger mot terreng er oppført med leca og fasadene er med puss og naturstein. Resterende veggkonstruksjon er med bindingsverk og er kledd utvendig med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med torv. Vindu er med 2-lags isolerglass. - Selveier

Byggeår

200

Innhold

BESKRIVELSE PR. ETASJE:
Fritidsbolig
Primærrom:
- 1. etasje: Kjøkken/stue, vindfang, 3 soverom, bad, gang.
- Hemsloft (Ikke måleverdig): Rom.

Sekundærrom:
- 1. etasje: Kott.
- Kjeller: Bod.

Anneks
Primærrom:
- 1. etasje: Entrè, kjøkken, stue, soverom, bad.

Uthus
Sekundærrom:
- 1. etasje: Bod.

BESKRIVELSE ROM (P-ROM/S-ROM):
Fritidsbolig
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 82m².
Bruksareal (BRA) Kjeller: 10m².
Bruksareal (BRA) Hemsloft (Ikke måleverdig): 0m².
Bruksareal (BRA) totalt: 92m².

Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 79m².
Primærareal (P-ROM) Kjeller: 0m².
Primærareal (P-ROM) Hemsloft (Ikke måleverdig): 0m².
Primærareal (P-ROM) totalt: 79m².

Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 3m².
Sekundærareal (S-ROM) Kjeller: 10m².
Sekundærareal (S-ROM) Hemsloft (Ikke måleverdig): 0m².
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 13m².

Anneks
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 26m².
Bruksareal (BRA) totalt: 26m².

Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 26m².
Primærareal (P-ROM) totalt: 26m².

Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 0m².
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 0m².
 
TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:
Hemsloft er ikke måleverdig, og deler av anneks har ikke måleverdig areal på grunn av skråhimling/lav takhøyde. Fritidsbolig og anneks er summert i totalt arealoppsett. Av øvrige bygg er det et uthus på 16m².
 
STANDARD FOR AREALOPPMÅLING
Arealoppmåling er foretatt av takstmann.
Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.
 
"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT
Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.
Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:

TG 0: 1
TG 1: 14
TG 2: 13
TG 3: 4
TG IU: 7

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
Terrasse bakside: Det er etablert en terrasse på baksiden av fritidsboligen med tilkomst fra vindfang. Oppført i 2006. Terrassen er snødekt, og full kontroll er ikke utført. Det ble registrert manglende rekkverk. Terrasser som er mer enn 50 cm over bakkenivå skal ha montert rekkverk i henhold til forskrift. TG 3 på grunn av manglende rekkverk.

Anneks: Med bruk av nivelleringslaser ble det på stuen registrert et totalt avvik på ca. 42 mm, samt et lokalt avvik på ca. 30 mm. Gulvet på kjøkken spenner seg opp, og virker for å mangle innfesting. TG 3 er satt på grunn av påviste høydeavvik

Trapp: Det mangler håndløpere og rekkverk er for lavt på hems. TG 3 som følge av manglende håndløpere. TG 2 settes på grunn av at det er stor avstand mellom trinn (over 10 cm), samt for rekkverk lavere enn 90 cm på hems.

Bad i fritidsbolig: Det er tilnærmet flatt gulv med et lite motfall fra sluk og ikke tilfredsstillende fuktsikring ved dør. Rommet er utført med gulvlister under veggkledning med panel, noe som ikke er tilfredsstillende på våtrom. TG 3 er satt som følge av manglende fall til sluk.

Grunnmur og fundament anneks: Innvendig gulv fremstår med skjevheter. Forholdet vurderes å ha oppstått på grunn av setninger i kombinasjon med tele i grunnen. Dette er ikke unormalt da det er leirholdige masser i grunnen, noe som krever at fundamenteringen er godt isolert. TG 2 på grunn av høydeforskjeller og mistanke om setninger/tele.

Vinduer og fører fritidsbolig: Det registreres misfarging/slitasje på enkelte innvendige karmer, trolig pga. kondens. Håndtaket på hovedinngangsdøren er løsnet, og har behov for utbedring. TG 2 på grunn av påvist slitasje.

Vinduer og dører anneks: Det registreres misfarging på innvendige karmer og foringer, trolig pga. kondens. Vinduene vurderes værslitte utvendig. Det ble stedvis registrert treghet i åpne/lukkemekanisme i dører. TG 2 på grunn av påvist slitasje.

Yttervegger anneks: Det ble registrert fuktmerker stedvis på innside av yttervegger med lafteplank. Fasader med stående kledning mangler musetetting mellom kledning og veggkonstruksjon. TG 2 på grunn av påviste forhold.

Loft fritidsbolig: Det ble registrert tegn på utett dampsperre ved pipegjennomføring. Kaldloftet over vindfang har ingen tilkomst og er derfor ikke inspisert. TG 2 på grunn av rennemerker ved pipe.

Renner og nedløp: Det ble registrert bulinger i taknedløp som er et symptom på frostspreng. Annekset har ikke etablert takrenner. Dette kan gi en unødvendig fuktpåkjenning på yttervegger. TG 2 på grunn av påviste forhold.

Takkonstruksjon anneks: Det registreres utetthet i konstruksjon ved overgang mellom konstruksjonsdeler (lafteplank/bindingsverk). Utvendig ble det ikke registrert anordning for lufting av takkonstruksjon. TG 2 på grunn av påviste forhold.

Kjøkken anneks: Det er en eldre innredning med laminat og fronter i profilert treutførelse. Benkeplaten er med laminat og nedfelt oppvaskkum i stål. Det er ikke registrert fukt eller skader, men tilstandsgrad er satt med bakgrunn i alder på innredning. Det vurderes ikke videre behov for tiltak.

Elektrisk: Det er ikke framlagt noen dokumentasjon for utførelsen på anlegget (samsvarserklæring). Det er et krav at huseier skal oppbevare dokumentasjon på alle arbeider utført på anlegget etter 01.01.1999. Anleggene opplyses å være montert av Røros E-verk ved respektive byggeår.

Varmtvannsbereder anneks: Berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid. TG 2 som følge av dette

Ventilasjon anneks: Annekset mangler ventilering utover (tilførsel av frisk luft) utover muligheten for åpning av vindu. Det er ikke registrert skader med tanke på avviket. TG 2 som følge av påviste avvik.

Bad i fritidsbolig: Utførelse av membran i sluk lar seg ikke påvise. Membran/tettesjikt bør være avsluttet minimum 25 mm over gulvoverflate rundt rørføringer. Dette er ikke etablert og gulvet kan være utsatt for lekkasjer. TG 2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer, samt for påviste forhold.

Bad i anneks: Det er ufagmessig utførelse av tettesjikt på gulv og våtromsplater. Det er utettheter i belegg ved ytterhjørnet. Våtromsplatene er ikke beskyttet mot fukt i bunnen og kan bli skadet. Det registreres enkelte fuktmerker rundt klosettet, men ingen skader. Vinduet kan være fuktbelastet da det er plassert nærme dusjnisje. TG 2 på grunn av nevnte forhold.

Drenering fritidsbolig: Tomten er snødekt og terrengforhold er derfor ikke kontrollert. Det ble ikke registrert svikt i kjellerrommetmed tilkomst fra inne i fritidsboligen.

Drenering anneks: Tomten er snødekt og terrengforhold er derfor ikke kontrollert.

Krypkjeller: Luken for tilkomst er nedsnødd, og det er ikke mulig med inspeksjon av krypkjeller på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at en krypkjeller er en utsatt konstruksjon hvor det er små marginer før skader oppstår, og en inspeksjon av hele krypkjelleren er viktig for stadfesting av tilstand.

Platting fremside: Det er etablert en platting på fremsiden av fritidsboligen med tilkomst ved inngangsparti og fra stue/kjøkken. Oppført i 2006. Plattingen er nedsnødd, og derfor ikke ikke kontrollert.

Taktekking: Det er taktekking med torv på fritidsbolig og anneks. Bygningsdelene er ikke inspisert pga. snø.

Utstyr på tak: Ikke inspisert pga. snø

ROMSPESIFIKK STANDARDBESKRIVELSE
Fritidsbolig
Kjeller
Bod: Støpt gulv og murvegger. Plater i himling. Bereder og stoppekraner tilkoblet vannpumpe.

1. etasje
Kjøkken/stue: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovner og peis. Innredning med opplegg for oppvaskmaskin og mekanisk avtrekksvifte over stekesonen.

Vindfang: Flis på gulv og lasert panel på vegger. Lasert panel og downlights i himling.

Soverom 1: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Soverom 2: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Soverom 3: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Bad: Flis på gulv. Panel og på vegger med flis på vegger i dusjsone. Panel og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjkabinett, servant i innredning, wc og opplegg for vaskemaskin.

Gang: Tregulv og panel på vegger. Panel og downlights i himling. Panelovn. Trapp, sikringsskap og luke til kjeller.

Kott: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Loft
Rom: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Trapp.


Anneks
1. etasje
Entrè: Tregulv. Lafteplank og panel på vegger. Panel over takåser i himling. Panelovn. Sikringsskap.

Kjøkken: Tregulv. Lafteplank og panel på vegger. Panel over takåser i himling. Panelovn. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Bereder.

Stue: Tregulv og lafteplank på vegger. Panel over takåser i himling. Peisovn.

Soverom: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Bad: Tregulv og panel på vegger. Belegg på gulv og våtromsplater på vegger i dusjnisje. Panel i himling. Panelovn. Utstyrt med wc, servant og dusjnisje med forheng.


Uthus
1. etasje
Bod: Uinnredet.

Areal

Bruksareal (BRA): 118m2
Primærrom (P-ROM): 105m2

Antall soverom

4

Antall rom

6

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Energimerke

Energimerke D
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 1 330 m2 eiet tomt.
Eiet tomt på ca. 1 330 kvm i flg. målebrev. Naturtomt med noe trær og busker.

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

5025/67/43:
01.12.1999 - Dokumentnr: 4458 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:5025 Gnr:67 Bnr:4
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Med flere bestemmelser

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp)

Regulering

Området er ikke detaljregulert og reguleres derav gjennom kommuneplanens arealdel. Arealplan kan fås ved henvendelse til megler.

Kommuneplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id: 201801
Navn: Kommuneplanens arealdel 2019-2029
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 27.05.2021
Bestemmelser: - https://www.arealplaner.no/5025/dokumenter/5207/Planbestemmelser-%20vedlegg%20til%20sluttbehandling.pdf
Delarealer: Delareal 1 330 m
Arealbruk: Fritidsbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: EF64

Ferdigattest

Ferdigattest datert 30.05.2023. Ferdigattest gjelder for hytta og annekset.

Adgang til utleie

Fritidseiendommen kan i sin helhet leies ut til fritidsformål.
Det gjøres oppmerksom på gjeldende skatteregler for utleie av fritidseiendom.

Kommunale avgifter pr. år

kr 6 004,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.
1. termin 2023 er oppgitt til å være kr. 1 580,-

Fakturert beløp i 2022:
- Eiendomsskatt: 3 794 kr
- Feiing: 500 kr
- Renovasjon: 1 710,36 kr
Sum: 6 004,36 kr

Kommentar vei, vann og avløp

Privat stikkvei inn til feltet - Brøyting: ca. 3 600 - 3 800,- pr. vinter.
Privat vann fra egen pumpestasjon (grunnborret vann), samt reserveløsning fra oppkomme. Dette går til 6 hytter. Tomta med pumpehuset skal skilles ut på egen tomt, der alle hytteeiere får egen eierandel.
Lukket septikk med sandfang på egen tomt. Tømmes vanligvis hvert 3. år.

Formuesverdi

Primær kr. ,-
Sekundær kr. ,-
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
 
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
 
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
 
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
 
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
 
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
 
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.
 
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
 
* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»: 
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
 
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.
 
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
 
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
 
Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
 

Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

FORBEHOLD
Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner.
 
Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 
Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Avtalebetingelser

Hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger skal være kreditert meglers klientkonto og skriftlig melding fra kjøpers bank må foreligge innen 2 virkedager før overtakelse.
 
Kjøpesum regnes ikke som betalt av kjøper før kjøpers panterett er mottatt av oppgjør i korrekt utfylt, undertegnet og bevitnet stand. Valuteringsdato legges til grunn for all renteberegning mellom partene.
 
Ved forsinket betaling av hele eller deler av kjøpesummen og omkostninger, kan selger kreve lovens forsinkelsesrente av den til enhver tid ubetalte del av kjøpesummen fra avtalt tidspunkt for overtakelse og frem til full innbetaling faktisk finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.
 
Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.
 
Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.
 
GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
 
VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper. 

Visning

Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale visning.

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:  
Meglerprovisjon                             2 % 
Tilretteleggelsesgebyr                   kr. 15 000,- 
Markedsføringspakke                    kr. 14 900,- 
Deltakelse på overtakelse             kr.   2 500,- 
Visningshonorar pr. stk.                kr.   2 500,- 
Salgsoppgaver (6 stk.)                    kr.   1 590,- 
Oppgjørsgebyr                                kr.   6 290,- 
Digitale tjenester                            kr.   2 090,- 
Utleggsgebyr pr. stk                       kr.      750,-
Ekstratjenester pr. stk                   kr.   1 250,-  
 
Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk                          kr.   172,-
 Tgl. sikringsobligasjon                   kr.   585,- 
Kommunal info                              kr.   3 640,-
Foto                                                  kr.   4 325,- 
 
Alle beløp er ink. mva. 

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.

Tilstandsrapport med arealberegning
Selgers egenerklæring
Energiattest
Planskisser
Målebrev/skylddeling
Regulering og situasjonskart
Byggetegninger
Midlertidig brukstillatelse/ferdig attest
Tinglyst erklæring vedr. bestemmelse om veg

Dokumenter