Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

brekkebygd

Tamnesveien 583

Prisantydning

940 000,-
Totalpris: 963 500,-

Tamneset - Koselig hytte med innholdsrik uthus. Skjermet beliggenhet. Flott helårs turterreng rett utenfor døra.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

940 000,-

Omkostninger

23 500,-

Primærrom

40 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Ferieeiendom

Finn annonse

289191408

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

1973

Energimerke

F

Tomteareal

1 615 m2

Soverom

2 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Yama Meskinyar

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Avdelingsleder

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  6 mindrive
 • grocery-storeDagligvare
  8 mindrive
 • Alpinanlegg
  48 mindrive
 • Skiløype
  1.9 km

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 940 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 940 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 23 500,-
Omkostninger totalt 23 500,-
Totalpris ink. omkostninger 963 500,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

13-0119/22

Matrikkel

Gnr. 103
Bnr. 19
Røros Kommune

Byggeår

1973

Tomt

1 615 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse

Beskrivelse av boligen

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et område med utmark og noen fritidseiendommer.

Adkomst

Kjør RV 31 mot Brekken ca. 30 km fra Røros. Ta til venstre mot Tamneset, og følg skilting til Tamnesveien 583 som ligger på høyre side av Tamnesveien.

Oppvarming

Vedfyring.

Andre utgifter

Andre utgifter knyttet til eiendommen kan være:

- Månedlige utgifter til utvidet TV-pakke, utvidet bredbåndshastighet og telefoni
- Månedlige utgifter til oppvarming/fjernvarme
- Strømabonnement
- Forsikring
- Brøyting
 
Disse kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur samt andre forhold relatert til husstanden.

Innhold

Type bolig og eierform

Hytte
Hytte oppført over åpen fundamentering med pilarer av betong over kjellerhull oppført med betongstein. Veggkonstruksjonen er med bindingsverk og er kledd utvendig med stående panel. Taket er med saltaksform og er tekket med metallplater. Det er trebjelkelag som gulv over grunnen, og vinduer er med koblede glass.

Uthus
Det er oppført et uthus på fundamenter av søyleblokk. Veggkonstruksjonen er med bindingsverk og er kledd utvendig med stående panel. Taket er med saltaksform og er tekket med metallplater. Det er trebjelkelag som gulv over grunnen, og vinduer er med enkle glass. Foran inngangsdørene er det etablert en platting. - Selveier

Byggeår

197

Innhold

BESKRIVELSE PR. ETASJE:
Hytte
Primærrom:
1. etasje: 2 soverom, vindfang, toalett, stue/kjøkken.

Uthus
Sekundærrom:
1. etasje: Bod/dusj, bod, vedskjul.

BESKRIVELSE ROM (P-ROM/S-ROM):
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 40m².
Bruksareal (BRA) totalt: 40m².

Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 40m².
Primærareal (P-ROM) totalt: 40m².

Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 0m².
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 0m².
 
TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:
Av øvrige bygg er det et uthus på 8 m².

STANDARD FOR AREALOPPMÅLING
Arealoppmåling er foretatt av takstmann.
Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.
 
"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT
Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.
Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:

TG 0: 0
TG 1: 2
TG 2: 13
TG 3: 2
TG IU: 0

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
Balkong, terrasse, platting:
Kombinasjon av alder og materiale på veranda tilsier at det kan være behov for tiltak. Rekkverket er lavere enn krav ved oppføringsåret. Det er ikke montert rekkverk på terrassen. Balkonger og terrasser som ligger mer enn 50 cm over terreng skal sikres med rekkverk. Dekket på terrassen er snødekt og er ikke kontrollert. TG 3 på grunn av mangel på rekkverk på terrasse. TG 2 settes for veranda på grunn av alder på materialer, samt lavt rekkverk.

Etasjeskille og gulv på grunn:
Påviste høydeavvik vurderes å komme av bevegelser/høydeforskjeller i grunn/fundamenter. Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Det er etablert en overgang i gulv mellom stue-og kjøkkenavdeling. Denne knirker noe ved belastning. Det registreres en nedlimt trepropp i gulv ved kjøkkeninnredning. Denne er i ferd med å løsne og vil danne et hull i gulvet. TG 3 er satt på grunn av vesentlige høydeavvik. TG 2 settes for resterende forhold.

Drenering:
Manglende fuktsikring av grunnmurens utside i form av grunnmursplast kan gi økt fuktbelastning på grunnmur/drenering. Det måles et forhøyet fuktnivå i treverk i innvendig tak i kjeller, samt at det registreres tegn på kondensering på overflater. Dette tyder på manglende funksjon på drenering i kombinasjon med dårlig utlufting. Fall på terreng inn mot boligen fører til økt fuktbelastning på grunnmur/drenering. Fukten vurderes å ikke være kritisk fordi kjelleren er uinnredet. TG 3 er satt på grunn av terrengfall mot hytta. TG 2 for resterende forhold.

Grunnmur og fundament:
Det registreres enkelte skjevheter/høydeforskjeller i søyler/fundamenter, men det vurderes ingen fare for konstruksjonssikkerheten. TG 2 er satt på grunn av påviste forhold.

Krypkjeller, kjellerhull:
Kjelleren har for liten lufting og manglende fuktsperre på bakken, i kombinasjon med terrengfall mot grunnmur. Dette fører til høy luftfuktighet i kjelleren. Det måles et fuktinnhold over faregrensen for en skadeutvikling i kjelleren.

Vinduer og dører:
Innvendige vinduskarmer har kondensmerker. Det registreres stedvis slitte utvendige vinduskarmer og kittfalser (utvendig tetting mellom vindusramme og glass). Dør inn til 1 av soverommene tar i karm/terskel og har behov for justering. TG 2 på grunn av påviste forhold. TG 0 settes for ytterdøren.

Yttervegger:
Utvendig fasader fremstår uten skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold. Det registreres manglende/dårlig lufting bak kledningen. Manglende eller dårlig lufting av kledning kan medføre fuktskader i veggen på grunn av sen uttørking av fukt i veggen som kan oppstå på grunn av inndriv av nedbør og kondensering.

Renner og nedløp:
TG 2 er satt på grunn av frostspreng i taknedløp.

Takkonstruksjon:
Svai/nedbøy i takflaten som i dette tilfellet er påregnelig, og ikke uvanlig på slike eldre konstruksjoner med denne typen fundamentering. Det er ikke påkrevd å gjøre tiltak. Det er er ikke tilstrekkelig anordning for lufting av takkonstruksjonen. TG 2 på grunn av påviste forhold.

Taktekking:
Taket er tekket med metallplater fra opprinnelig byggeår. Det registreres mangel på snøfangere. Full inspeksjon av taktekking er ikke foretatt på grunn av mye snø på befaringsdagen. TG 2 er satt med bakgrunn i alder og mangel på snøfangere.

Ildsted, skorstein:
Det registreres ikke noen sprekker eller tegn til skader ved innvendig inspeksjon av pipa. Det er ikke oppsatt forskriftsmessig stige. Pipa er ikke kontrollert utvendig over tak. Avstand mellom sotluke og brennbart materiale på gulv er kort.

Kjøkken:
Det er innredning med laminat og fronter i malt, profilert utførelse fra 2020. Benkeplaten er med laminat og nedfelt oppvaskkum i kompositt. Innredningen vurderes å være i funksjonell tilfredsstillende stand og ingen symptom på fukt eller skader ble påvist i utsatte soner. TG 2 på grunn av at det ikke er etablert forsert avtrekk over kokesonen, da forskriften stiller krav om dette.

Ventilasjon:
Boenheten mangler ventilering (tilførsel av frisk luft) utover muligheten for åpning av vindu.

VVS:
Det registreres ingen symptom på lekkasjer ved visuell befaring. Anlegget er ikke funksjonstestet. Mer enn halvparten av forventet funksjonstid vurderes oppbrukt på vann- og avløpsrør. TG 2 er satt på grunn av alder.

Bod, dusj:
Med bakgrunn i manglende sluk og rommets manglende våtromsstandard er ikke kontrollpunkt for våtrom beskrevet. Det er foretatt fuktmåling med elektroder i treverk under dusjkabinettet, og det er ikke påvist indikasjon på fuktighet. TG 2 på grunn av dusjkabinett anvendt i rom uten tilfredsstillende tettesjikt og sluk.

ROMSPESIFIKK STANDARDBESKRIVELSE
Hytte
1. etasje
Soverom 1: Lakkert tregulv og beiset panel på vegger. Beiset panel i himling. Styringspanel og batteripakke for solceller.

Soverom 2: Lakkert tregulv og beiset panelpå vegger. Ubehandlet panel i himling.

Vindfang: Belegg på gulv og beiset panel på vegger. Beiset panel i himling.

Toalett: Belegg på gulv og beiset panel på vegger. Beiset panel i himling. Utstyrt med servantskap forbr toalett.

Stue/kjøkken: Lakkert tregulv og beiset panel på vegger. Beiset panel i himling. Vedovn. Opplegg for gasskomfyr og gasskjøleskap.

Uthus
1. etasje
Bod/dusj: Tregulv. Ukledde, samt panelte vegger. Panel i himling. Dusjkabinett.

Bod: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Vedskjul: Tregulv. Ukledde overflater på vegger og innvendig tak.

Areal

Bruksareal (BRA): 40m2
Primærrom (P-ROM): 40m2

Antall soverom

2

Antall rom

3

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Energimerke

Energimerke F
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 1 615 m2 eiet tomt

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
5025/103/19:
29.10.1993 - Dokumentnr: 4652 - Bestemmelse om vannrett
Rettighet hefter i: Knr:5025 Gnr:103 Bnr:6

Sameiet og kommunen har legalpant for forfalte fellesutgifter og kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantene er begrenset oppad til 2G hver, (G = folketrygdens grunnbeløp)

Regulering

Eiendommen er regulert av Kommuneplanens arealdel 2019-2029. Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id: 201801
Navn: Kommuneplanens arealdel 2019-2029
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 27.05.2021
Bestemmelser: - https://www.arealplaner.no/5025/dokumenter/5207/Planbestemmelser-%20vedlegg%20til%20sluttbehandling.pdf
Delarealer: Delareal 1 615 m
Arealbruk
LNRF: areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende
Områdenavn: L

Kjøper er kjent med at området er regulert av Kommuneplanens arealdel 2019-2029 og omfattes av kommunens LNF-område (Landbruk, Natur og Friluftsområde). Dette innebærer at det hviler strenge restriksjoner på eiendommen vedrørende bygging, rivning m.m. Kjøper må selv ta kontakt med kommunen for å få godkjenning for eventuelle planer ved eiendommen.

Ferdigattest

Hytta er byggemeldt, men det finnes ikke noen ferdigattest.

Adgang til utleie

Fritidseiendommen kan i sin helhet leies ut til fritidsformål.
Det gjøres oppmerksom på gjeldende skatteregler for utleie av fritidseiendom.

Kommunale avgifter pr. år

kr 3 107,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.
Fakturert beløp i 2021 er oppgitt til å være kr. 3 106,56,- fordelt på følgende poster:
- Eiendomsskatt kr 946,-
- Feiing kr 500,-
- Renovasjon kr 1 660,-

Totalt beløp kommunale avgifter per år er estimert ut fra ovennevnte terminbeløp.

Kommentar vei, vann og avløp

Adkomst direkte fra kommunal vei med privat stikkvei.
Ikke innlagt vann og kloakk.
Det er en brønn i skogen og innlagt sommervann som selger bruker hele sommeren. Ikke normalt godt trykk, men holder kjempefint til håndvask og koppvask og pusse tenner i. Selger har tidligere hatt vann der allerede i påska.

Formuesverdi

Primær kr. ,-
Sekundær kr. 135 718,-
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
 
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
 
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
 
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
 
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
 
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
 
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.
 
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
 
* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»: 
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
 
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.
 
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
 
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
 
Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner.
 
Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 
Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Avtalebetingelser

Hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger skal være kreditert meglers klientkonto og skriftlig melding fra kjøpers bank må foreligge innen 2 virkedager før overtakelse.
 
Kjøpesum regnes ikke som betalt av kjøper før kjøpers panterett er mottatt av oppgjør i korrekt utfylt, undertegnet og bevitnet stand. Valuteringsdato legges til grunn for all renteberegning mellom partene.
 
Ved forsinket betaling av hele eller deler av kjøpesummen og omkostninger, kan selger kreve lovens forsinkelsesrente av den til enhver tid ubetalte del av kjøpesummen fra avtalt tidspunkt for overtakelse og frem til full innbetaling faktisk finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.
 
Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.
 
Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.
 
GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
 
VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper. 

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.

Tilstandsrapport med arealberegning
Selgers egenerklæring
Energiattest
Planskisser
Målebrev/skylddeling
Regulering og situasjonskart
Byggetegninger
Midlertidig brukstillatelse/ferdig attest
Tinglyst erklæring vedr. X