Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

Solgt

røros

Synnervika 30

Prisantydning

1 290 000,-
Totalpris: 1 327 420,-

Koselig hytte beliggende i Femund Hyttefelt - Egen brygge!

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

1 290 000,-

Omkostninger

37 420,-

Primærrom

55 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Hytte

Finn annonse

307369341

Byggeår

1978

Energimerke

F

Soverom

2 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Yama Meskinyar

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Avdelingsleder

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  0.8 km
 • primary-schoolSkole
  41 mindrive

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 1 290 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 1 290 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 36 250,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 13 250,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 37 420,-
Totalpris ink. omkostninger 1 327 420,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

13230009

Eier

Cindy Engebretsen Vikås, Magnus Alexander E Vikås

Matrikkel

Gnr. 132
Bnr. 307
Fnr. 40
Røros Kommune

Adresse

Synnervika 30, 7375 RØROS

Byggeår

1978

Tomt

m2

Eierform

Selveier

Oppdragsansvarlig

Yama Meskinyar

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Fiskemuligheter
 • Peis/ildsted
 • Turterreng
 • Rolig område
 • Svømmemuligheter

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

Koselig hytte beliggende i Femund Hyttefelt ca 200 meter fra Femundens bredd, med utsikt til sjøen. Eiendommen består av i tillegg til hytta, avet anneks, uthus med god lagringsmulighet for ved og annet utstyr, og utedo. Det er også egen brygge nedenfor hytta (ca 200 meter fra hytta). Denne brygga fremstår i god stand, og godt i le for vind sørfra. Fortøyningsplas til 2 båter.
Solcelleanlegg med to paneler og stort batteri er montert. Annekset er fullisolert.
Denne eiendommens beliggenhet i dette området i forhold til nærmeste vegforbindelse i Synnervika, gjør den lett tilgjengelig hele året til fots, på ski, eller med båt. Et fint bryggeanlegg følger eiendommen og sørger for at det er fint og trygt å legge til med båt.
Femunden er trafikkert av Fæmund II som går ut ifra Synnervika, med anløp i Røa, Femundshytten, Haugen, Revlingen, Jonasvollen og Elgå.

Beliggenhet

Denne eiendommens beliggenhet i dette området i forhold til nærmeste vegforbindelse i Synnervika, gjør den lett tilgjengelig hele året til fots, på ski, eller med båt. Et fint bryggeanlegg følger eiendommen og sørger for at det er fint og trygt å legge til med båt.
Femunden er trafikkert av Fæmund II som går ut ifra Synnervika, med anløp i Røa, Femundshytten, Haugen, Revlingen, Jonasvollen og Elgå.
Femundsmarka er kjent for sine flotte tur- og fiskemuligheter, både til fots, pr båt og kano i uberørt natur. Det er ca 35 km fra Synnervika inn til Røros sentrum. Røros Bergstad og Circumferensen er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder. På Røros finner det alle fasiliteter og servicefunksjone, med jernbane, buss- og flyforbindelse. Det er et bredt aktivitets- og kulturtilbud med oppkjørt løypenett, alpinbakke for barn i sentrum, golfbane, motorcrossbane, flerbrukshall med klatrevegg og turnhall, konserter, utstillinger og forskjellige sykkelritt som Røros Challenge og Jenterittet. I løpet avåret er det flere store arrangementer som Røros martnan, Femundsløpet, Vinterfestspillene, Elden og Julemarked. Det er ca 18 mil til Trondheim, og 7 mil til svenskegrensen med flere alpinalegg, scooterleder, og i Funesdalen finner en butikker, restauranter og systembolag m.m

Adkomst

Bilveg til Synnervika fra Røros.
Fra Røros stasjon ta til høyre inn på Johan Falkbergets vei/Rv30. Kjør rett frem i rundkjøringen, og ta avmot Femunden etter brua. Følg så veien helt frem i ca 3,3 mil til Synnervika. Så kan en enten ta båtveien på sommers tid eller følg sti opp egga og mot hytta. Ca. 15 min gange. Det er en bred fin sti. Det er mulig å sykle det meste av veien, med terrengsykkel.

Parkering

Felles parkeringsplass i Synnervika.

Oppvarming

Vedfyring.

Andre utgifter

Andre utgifter knyttet til eiendommen kan være:
Forsikring
Velforening/veilag, herunder brøyting/veivedlikehold.
Disse kostnader vil avhenge av forbruk og avtaler, antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur og andre forhold.

Innhold

Type bolig og eierform

Hytte (Fritidsbolig) - Selveier

Byggemåte

-- FRITIDSBOLIG --
Fritidsbolig oppført i èn etasje over åpen fundamentering på lettklinkerblokker. Veggkonstruksjonen er oppført i lafteplank. Taket har saltaksform og er tekket med pappshingel. Det er trebjelkelag som gulv over grunnen. Vinduene er med koblet glass.

-- ANNEKS --
Anneks oppført i én etasje over åpen fundamentering på lettklinkerblokker. Veggkonstruksjonen er oppført i tre og er kledd med villmarkspanel. Taket har saltaksform og er tekket med pappshingel. Det er trebjelkelag som gulv over grunnen. Vinduene er med koblet glass.

-- UTHUS --
Uthus oppført i én etasje over åpen fundamentering på lettklinkerblokker. Veggkonstruksjonen er oppført i tre og er kledd med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med pappshingel. Tak over dyrerom er tekket med lakkerte stålplater. Det er trebjelkelag som gulv over grunnen. Vinduene er med 2+1 lags isolerglass.

-- UTEDO --
Utedo oppført i én etasje over åpen fundamentering på lettklinkerblokker. Veggkonstruksjonen er oppført i lafteplank. Taket har saltaksform og er tekket med papp. Det er trebjelkelag som gulv over grunnen. Vinduene er med koblet glass.

Byggeår

197

Innhold

-- FRITIDSBOLIG --

Primærrom:
* 1. etasje: Stue, vindfang, kjøkken, 2 soverom.

-- ANNEKS --

Primærrom:
* 1. etasje: Oppholdsrom, gang, hyttebad.

-- UTHUS --

Sekundærrom:
* 1. etasje: Bod.

-- UTEDO --

Sekundærrom:
* 1. etasje: Utedo.

Standard

-- FRITIDSBOLIG --

-- 1. ETASJE --

* STUE: Tregulv og malt panel på vegger. Panel i himling over takåser. Vedovn og peis.

 

* VINDFANG: Tregulv og lafteplank på vegger. Panel i himling over takåser.

 

* KJØKKEN: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling over takåser. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for gasskomfyr. Utslagsvask i stål.

 

* SOVEROM 1: Malt tregulv. Malt panel og malt lafteplank på vegger. Panel i himling over takåser.

 

* SOVEROM 2: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling over takåser.

 

-- ANNEKS --

-- 1. ETASJE --

* OPPHOLDSROM: Malt tregulv og malt panel på vegger. Panel i himling. Vedovn.

 

* GANG: Malt tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

 

* HYTTEBAD: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Dusjkabinett med dusjpumpe og stellebord.

 

-- UTHUS --

-- 1. ETASJE --

* BOD: Uinnredet.

 

-- UTEDO --

-- 1. ETASJE --

* UTEDO: Tregulv og lafteplank på vegger. Panel i himling. Utedo.

Areal

Bruksareal (BRA): 67m2
Primærrom (P-ROM): 55m2

Antall soverom

2

Takstmanns konklusjon og kommentar til areal

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 0
TG 1: 9
TG 2: 6
TG 3: 2
TG IU: 0

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 3:
- Grunner og fundament: Det registreres skjevheter/utglidning i fundamenter. Dette må utbedres. TG 3 som følge av dette. Selger opplyser at det ikke er observert endringer i hytta vedrørende skjevheter siden de tok over i 2015. Det
bemerkes terrengfall mot fritidsboligen, og det kan bli vannansamlinger på undersiden.
- Etasjeskille og gulv på grunn: Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert et avvik på 42 mm på stue. Det ble registrert et avvik på ca. 20 mm på kjøkken. Undersiden av bjelkelaget har begrenset mulighet for kontroll. TG 3 er satt på grunn av høydeavvik på mer enn 30 mm.

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2:
- Balkong, terrasse, platting: Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert et avvik på 42 mm på stue. Det ble registrert et avvik på ca. 20 mm på kjøkken. Undersiden av bjelkelaget har begrenset mulighet for kontroll. TG 3 er satt på grunn av høydeavvik på mer enn 30 mm.
- Vinduer og dører: Det registreres slitte utvendige overflater og behov for overflatebehandling. Ytterdøren er tettet med byggskum på undersiden. TG 2 på grunn av slitte vinduer.
- Taktekking: Beslagløsning/tetting rundt pipe er ikke tilfredsstillende utført, men det er ikke registrert forhold som tyder på at det ikke er tett.
TG 2 på grunn av at løsning rundt pipe ikke er tilfredsstillende utført. Om det er etablert beslag, vil dette i så fall ligge under påmurt natursteinsforblendning, og/eller ligge bak taktekking som er ført opp på pipa.
- Ventilasjon: Soverom mangler klaffventiler på yttervegg og har ikke tilfredsstillende ventilering. Ventilering med åpning av vindu er ikke tilfredsstillende. TG 2 som følge av dette. Det registreres ingen tegn på at ventileringen er dårlig.
. Overflater (fliser ved peis/ovn): Det registreres løse fliser, samt 1 skadet flis. TG 2 som følge av dette.
- Hyttebad (anneks): Rommet har ikke tilfredsstillende våtromsstandard, og bør brukes med forsiktighet. TG 2 som følge av dette. Det ble ikke registrert tegn på skader ved befaringen.

TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:
- Det er ikke innskrevet navn på rom på tegninger av fritidsboligen og annekset, og det er ikke foretatt noen vurdering av hva arealene er byggemeldt som.
- Det finnes ikke tegninger av utedoen.
- Det finnes ikke tegninger av uthuset. Kommunen har kommentert dette som følgende: "Om bygget med bygningsnummer 300715151 er lovlig oppført eller ikke kan ikke kommunen svare på. Vi har ingen opplysninger om bygget i våre arkiver. Eier må selv kunne dokumentere at dette er lovlig oppført."
- Det er ikke fremlagt noen midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Fritidsboligen og annekset er byggemeldt og søkt før 1 .januar 1998. Det vil ikke bli mulig å få utstedt ferdigattest. Er bygget i henhold til opprinnelig godkjenning, er bygget lovlig i bruk. Uthuset har ingen kjent brukstillatelse, og det er ikke kjent om bygget er lovlig oppsatt. Det anbefales å kontakte byggesakskontoret for videre oppfølging.
- Røykvarslere er ikke montert opp. 6kg pulverapparat er plassert på soverom.
- Brannslukningsapparat er eldre enn 10 år.

Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Dato for takst

25-05-2023

Energimerke

Energimerke F
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal m2Tilnærmet flat naturtomt, med gode solforhold. Punktfeste.
Festetomt: Grunneier er: Statskog SF,. Festeavgift er kr 1 850,- for innevrærende år. Festetiden er oppgitt til 80 år med løpetid fra 1958. Kopi av festekontrakten ligger som vedlegg.

Festeavgiften er regulert iht. konsumprisindeksen.

Innløsningsretten inntrer første gang 30 år etter avtaleinngåelse, deretter hvert 10 år. Spørsmål vedr. når innløsningsretten for dette festeforholdet; fester kan henvende seg skriftlig til Statskog.

Etter dagens tomtefestelover det ingen plikt til å innløse tomten. Dagens anledning til forlengelse av festekontrakten på samme vilkår som tidligere: Den europeiske menneskerettighetsdomstolen avsa den 12.06.2012 en dom som i første omgang vil få betydning for utgåtte festekontrakter samt kontrakter som har kort gjenværende løpetid. Dommen, som er endelig, retter seg mot Norge og norsk lovgivning. Den innebærer at det i svært mange tilfeller ikke vil være mulig for fester å fortsette festeforholdet på uendrede vilkår når festeforholdet en gang utløper. Fester må derfor på dette tidspunkt være forberedt på en oppjustering av festeavgiften ved forlengelse av festekontrakten. Stortinget har i 2012 vedtatt en midlertidig lov som vil sikre dagens gjeldende festeregler på dette området fram til Stortinget har vedtatt ny lovom regulering av festeavgiften ved fornyelse av festekontrakten.

Offentlig informasjon

Tinglyste rettigheter

FESTEKONTRAKT
Dagboknr.: 3241
Dato: 18-06-1990
Vilkår gjelder feste

Kommentar til heftelser

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Reguleringsplan for Synnervika hytteområde. Formål: Fritidsbolig. Området er stort sett bygget ut i henhold til planen.

Ferdigattest

Hytta er byggemeldt, men det er ikke utstedt ferdigattest. Dette var ikke påkrevd da hytta ble oppført.
Om bygget med bygningsnummer 300715151 er lovlig oppført eller ikke kan ikke kommunen svare på. Vi har ingen opplysninger om bygget i våre arkiver. Eier må selv kunne dokumentere at dette er lovlig oppført

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut til fritidsboligformål.

Kommunale avgifter pr. år

kr 3 120,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per
fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Kommentar vei, vann og avløp

Vann:
Det er felles vann til hyttene i området. Vannet pumpes opp i en brønn, der det er fordelt vannledninger til hver enkelt hytte. PÅ denne eiendommen er det vannpost/kran utvendig på veggen til annekset. Det er kun sommervann inn til hytta, men vann kan hentes i brønnen om vinteren, og iflg. eier fryser ikke vannet i brønnen. Brønnen er ca 100 meter fra hytta. Det er også en brønn inne på tomta , med tak over. Dette vannet blir ikke av dagens eier brukt til annet enn avkjøling etc.
Avløp: Gråvann til grøft, og bakken/jorda.

Formuesverdi

Sekundær kr. 122 416,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring, men selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper gjøres oppmerksom på den særskilte risiko ved ev mangelskrav, ettersom selger ikke har tegnet eierskifteforsikring

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.

6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.

7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.

2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).

3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.

5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning

Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:

Meglerprovisjon 2,3 %
Tilretteleggelsesgebyr kr. 15 000,-
Markedsføringspakke kr. 14 990,-
Deltakelse på overtakelse kr. 2 500,-
Visningshonorar pr. stk. kr. 2 500,-
Salgsoppgaver (6 stk.) kr. 1 590,-
Oppgjørsgebyr kr. 6 290,-
Digitale tjenester kr. 2 090,-
Utleggsgebyr pr. stk kr. 750,-
Ekstratjenester pr. stk kr. 1 250,-

Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk kr. 172,-
Tgl. sikringsobligasjon kr. 585,-
Kommunal info kr. 2 280,-
Foto kr. 3 500,-
Interiørrådgiver kr. 1 875,-

Alle beløp er ink. mva.

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.
- Tilstandsrapport med arealberegning
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planskisser
- Målebrev/skylddeling
- Regulering og situasjonskart
- Byggetegninger
- Midlertidig brukstillatelse/ferdig attest
- Tinglyst erklæring, festekontrakt datert 18.06.199

Har du lignende bolig du ønsker å selge?

Ta kontakt med megler for å vite mer om markedet

Yama Meskinyar

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Avdelingsleder

Registrer din boligdrøm, så hjelper vi deg å finne den

Hos oss får du tilsendt bolignyhetene før resten av markedet. Det gjør at du får bedre tid til å vurdere hvilke eiendommer som passer deg og dine behov aller best. Søket er aktivt i 3 måneder og kan forlenges om det tar litt tid å finne boligdrømmen.

Kontaktinformasjon

Navn(Påkrevd)

Hvor ønsker du å bo?

Hvilke type bolig ønsker du?