Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

trondheim

Strindvegen 12

Prisantydning

13 490 000,-
Totalpris: 13 491 170,-

ATTRAKTIV VILLAEIENDOM. Fantastisk tomt på 1526 kvm. Vesentlig modernisert. Innholdsrik. Leieinntekter kr. 19.400,-/mnd.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

13 490 000,-

Omkostninger

1 170,-

Primærrom

296 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Finn annonse

301908324

Byggeår

1929

Energimerke

G

Tomteareal

1 526 m2

Soverom

7 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Anders Benum Kjeldseth

Avdelingsleder / Eiendomsmegler

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  4 minwalking
 • kindergardenBarnehage
  1 minwalking
 • primary-schoolSkole
  6 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  2 minwalking
 • bikeBysykkel
  5 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 13 490 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 13 490 000,-
Omkostninger
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 13 250,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 1 170,-
Totalpris ink. omkostninger 13 491 170,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

7-0026/23

Matrikkel

Gnr. 59
Bnr. 364
Trondheim Kommune

Byggeår

1929

Tomt

1 526 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass
 • Offentlig vann og avløp
 • Parkett
 • Peis/ildsted
 • Sentralt
 • Rolig område

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

ATTRAKTIV VILLAEIENDOM PÅ BERG.
- Stor solrik eiendomstomt på 1526 kvm.
- Sydvestvendt med fantastisk utsikt.
- Boligen ble vesentlig renovert i perioden 2004-2011.
- Flott, innholdsrik hovedbolig samt 2 utleiedeler.
- Hovedbolig har blant annet 5 soverom, 3 stuer og 2 bad.
- Stort separat vaskerom på 13 kvm.
- Leieinntekter kr. 19.400,- pr mnd.
- Bod på 10,5 kvm samt stort uinnredet loft på 40 kvm.
- Sentralt beliggende i et attraktivt og etterspurt villaområde.
- Sogner til Berg barneskole og Blussuvoll ungdomsskole.
- Umiddelbar nærhet til NTNU på Gløshaugen og SINTEF.
- Gang- og sykkelavstand til Midtbyen, Bakklandet og Solsiden.

Adkomst

Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst.

Det vil bli skiltet med Nylanderskilt ved fellesvisning.

Parkering

Oppstillingsplass på tomt.

Diverse

"NTNU campusutvikling er i gang, og har de siste årene innebåret flytting av 4000 studenter og 400 ansatte til Kalvskinnet og Øya. Ytterligere 8200 studenter og 1500 ansatte skal nå inn til bycampus innen 2030. Det skal investeres milliardbeløp i bygg for utdanning, forskning og studentvelferd i Trondheim i årene som kommer.

Planens visjon er å lage Nordens mest attraktive og levende bycampus, og et innovasjonsdistrikt i verdensklasse. En stor del av høyere utdanning, forskning og et attraktivt studentmiljø er lokalisert herr, tett på byens virksomheter, næringsliv, kulturtilbud og byliv. Med en stor campus i byens midte, settes kunnskapen i sentrum, også geografisk. Det befester posisjonen som teknologihovedstad og studieby, og det styrker omdømmet som miljøby."

Naboen har søkt og fått godkjent oppføring av drivhus på nabotomten.Boligen er opprinnelig en hel horisontaldelt tomannsbolig. Opprinnelige godkjente tegninger, avviker fra dagens planløsning. Opprinnelige tegninger viser felles gang/trappeløp, hvor planløsning i hver etasjene består av entré, 2 stuer, kjøkken med spiskammer, bad, 1 soverom samt 1 pikeværelse og kott.

I 1.etasje er det kjøkken hvor den ene opprinnelige stuen var. Dagens hovedsoverom, ligger der hvor opprinnelige kjøkken og pikeværelse var. Soverom 2 var også en del av kjøkken, hvor spiskammer er inntatt. Deler av opprinnelig soverom, er det i dag etablert bad, hvor også opprinnelig kott er inntatt.

I 2.etasje er det i dag etablert 2 stk. utleieleiligheter. Der hvor det var opprinnelig spiskammers og kott i disse leilighetene, er det nå etablert bad.

Tegninger for kjeller viser gang, felles vaskekjeller, 2 matboder, 2 stk. vedboder samt 2 stk. toalettrom. Her er det i dag innredet kjellerstue, 2 stk. soverom, bad, liten gang samt vaskerom. Stor gang kommer frem som opprinnelige tegninger viser, men det er etablert en bod i bakkant av denne.

Bod-areal defineres som tilleggsdel. Hoveddel defineres som oppholdsrom, som stue, kjøkken soverom, bad, vaskerom o.l. Å gjøre om tilleggsdel til hoveddel, krever et søknadspliktig tiltak om bruksendring og godkjenning til Trondheim kommune

Hvitevarer/tilbehør

INNBO LØSØRE
Som grunnlag for handelen legges løsørelisten fra NEF, Eiendom Norge og Advokatforeningen - gjeldende fra 1. januar 2020. Avvik fra dette vil stå spesifisert i salgsoppgaven.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Andre utgifter

Andre utgifter knyttet til eiendommen kan være:
- Månedlige utgifter til utvidet TV-pakke, utvidet bredbåndshastighet og telefoni
- Månedlige utgifter til oppvarming/fjernvarme
- Strømabonnement
- Forsikring
- Brøyting
Disse kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur samt andre forhold relatert til husstanden

Innhold

Type bolig og eierform

Selveier

Byggeår

192

Innhold

BESKRIVELSE ROM (P-ROM/S-ROM):
Primærrom:
Kjeller: 2 ganger, kjellerstue, 2 soverom, bad, vaskerom.
1. etasje: Entre, gang, 3 soverom, bad, spisestue, kjøkken.
2. etasje: Trapperom, 2 ganger, 2 kjøkken, 2 bad, 2 soverom, 2 stuer.
Sekundærrom:
Kjeller: Bod.
Loft: Uinnredet loft.

TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:
I byggesak tilsendt fra kommunalt arkiv foreligger det kun byggetegninger fra opprinneligbyggeår. Dagens bruk/innredning av boligen avviker fra disse.

Areal på loft er regnet fra yttervegg til yttervegg med fratrekk for skrått tak. Deler av loftet er delt av til mindre boder og på grunn av dette
kan deler av areal ikke være måleverdig slik det fremstår i dag. På grunn av lagrede gjenstander osv. er ikke dette tatt høyde for i
arealberegning. Ved en evt. innredning av loft vil målbart areal uansett bli endret når himling fores ned og kles med plater, samt endret
rominndeling. Det er påregnelig med arealavvik.

KOMMENTAR FRA MEGLER
Boligen er opprinnelig en hel horisontaldelt tomannsbolig. Opprinnelige godkjente tegninger, avviker fra dagens planløsning. Opprinnelige tegninger viser felles gang/trappeløp, hvor planløsning i hver etasjene består av entré, 2 stuer, kjøkken med spiskammer, bad, 1 soverom samt 1 pikeværelse og kott.

I 1.etasje er det kjøkken hvor den ene opprinnelige stuen var. Dagens hovedsoverom, ligger der hvor opprinnelige kjøkken og pikeværelse var. Soverom 2 var også en del av kjøkken, hvor spiskammer er inntatt. Deler av opprinnelig soverom, er det i dag etablert bad, hvor også opprinnelig kott er inntatt.

I 2.etasje er det i dag etablert 2 stk. utleieleiligheter. Der hvor det var opprinnelig spiskammers og kott i disse leilighetene, er det nå etablert bad.

Tegninger for kjeller viser gang, felles vaskekjeller, 2 matboder, 2 stk. vedboder samt 2 stk. toalettrom. Her er det i dag innredet kjellerstue, 2 stk. soverom, bad, liten gang samt vaskerom. Stor gang kommer frem som opprinnelige tegninger viser, men det er etablert en bod i bakkant av denne.

Bod-areal defineres som tilleggsdel. Hoveddel defineres som oppholdsrom, som stue, kjøkken soverom, bad, vaskerom o.l. Å gjøre om tilleggsdel til hoveddel, er et søknadspliktig tiltak om bruksendring/godkjenning til Trondheim kommune.


STANDARD FOR AREALOPPMÅLING
Arealoppmåling er foretatt av takstmann.
Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT
Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.
Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:

TG 0: 0
TG 1: 18
TG 2: 18
TG 3: 0
TG IU: 6

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, 3 og IU
TG 2:
Radonsikring: Selger opplyser at det er i 2020 ble foretatt radonmålinger i egen regi, men at det ikke foreligger noen dokumentasjon på dette. Verdiene opplyses å være lave.

Rom under terreng: Konstruksjoner mot terreng er utforet og kledd med plater. Det gjøres oppmerksom på at innkledning av grunnmur under terreng er en fuktutsatt konstruksjon hvor det er små marginer for skader pga. av fukt kan oppstå ved kondensering, fuktopptrekk fra grunnen eller svikt i utvendig fuktsikring/drenering. En eventuell skade behøver ikke å være fremtredende på innvendige overflater. Kontrollen ble begrenst til visuelle observasjoner og enkle fuktsøk i inspeksjonsluke på vaskerom og i en åpning i utforet konstruksjon i boden. I tillegg ble det etablert ett nytt hull i utforet vegg på soverom. Det ble registrert feil oppbygning av utforede vegger ved at det er brukt papp mot grunnmur, samt synlig fukt i utforet vegg på vaskerom. Det ble registrert forhøyde fuktverdier.

Balkong: Utover normal aldringsmessig slitasje ble det registrert at rekkverk er for lave iht. referansenivå.

Loft: Kontrollen av loft ble begrenset til visuelle observasjoner av tilgjengelige overflater og enkle fuktsøk. Det ble stedvis registrert fuktmerker og noe soppdannelser, men det ble i disse områdene ikke registrert unormale fuktverdier og forholdet vurderes å være fra før utvendig taktekking ble oppgradert. Videre gjøres det oppmerksom på at det ikke ble registrert synlig lufting av konstruksjonen, slik at det forutsettes at dette er ivaretatt på annen måte.

Etasjeskille: Det ble ikke registrert avvik som vurderes å være av konstruksjonsmessig betydning. Det er påregnelig med enkel skjevheter.

Ildsted: Kontrollen ble begrenset til visuelle observasjoner av tilgjengelige overflater. Det ble registrert en sprekkdannelse på pipe/brannvegg.

Elektrisk: Det er fremlagt rapport på utført tilsyn og dokumentasjon på at påviste avvik er utbedret. Det foreligger ikke samsvarserklæringer på anlegget.

Baderom 1. etg:
Totalvurdering overflater: Utover normal aldringsmessig bruksslitasje ble det registrert noe svertesopp i silikonfuger. Fallforhold tilfredsstiller ikke rapportens referansenivå.
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Det ble ikke registrert symptomer på svikt, men tettesjikt vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid.
Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Sanitær og ventilasjon vurderes å fungere som tiltenkt, men det bemerkes at det ikke er etablert synlig avrenning for å synliggjøre evt. lekkasjevann.

Baderom kjeller:
Totalvurdering overflater: Utover normal aldringsmessig bruksslitasje ble det registrert en del bom i flis. Fallforhold tilfredsstiller ikke rapportens referansenivå.
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Det ble ikke registrert symptomer på svikt, men det gjøres oppmerksom på at utførselen er ukjent og at tettesjikt vurderes å ha oppnådd halvparten av forventet brukstid.

Vaskerom kjeller:
Totalvurdering overflater: Utover normal aldringsmessig bruksslitasje ble det registrert noe bom i flis.
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Det ble ikke registrert symptomer på svikt, men tettesjikt vurderes å ha oppnådd over halvparten av forventet brukstid.

Baderom 2. etg. (Utleiedel 1):
Totalvurdering overflater: Rommet vurderes å fremstå med normal aldringsmessig bruksslitasje. Det ble stedvis registrert noe bom i flis, noe som kan tyde på dårlig vedheft. Videre bemerkes det noe svertesopp i silikonfuger i dusjsonen. Det gjøres oppmerksom på noe begrenset kontroll av evt. rissdannelser i flisfuger pga. mye misfarging.
Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Vurderes å fungere som tiltenkt. Det er ikke etablert drensåpning for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann på innebygget klosett/sisterne.

Baderrom 2. etg (Utleiedel 2):
Totalvurdering overflater: Rommet vurderes å fremstå med normal aldringsmessig bruksslitasje. Det ble stedvis registrert noe bom i flis, noe som kan tyde på dårlig vedheft. Det gjøres oppmerksom på noe begrenset kontroll av evt. rissdannelser i flisfuger pga. mye misfarging.
Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Sanitær og ventilasjon vurderes å fungere som tiltenkt. Det er ikke etablert drensåpning for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann på innebygget klosett/sisterne.TG IU:
Grunn/Fundament: Ingen forhold som vurderes å være av vesentlig betydning ble registrert på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at innvendige overflater i sin helhet er utforet og platekledd, samt at utvendige overflater i all hovedsak er skjult under bakkenivå. Kontrollen ble derfor svært begrenset.

Baderom kjeller (Fuktmåling): Vegger og gulv er flislagte. Eventuelle fuktutslag ved bruk av fuktindikator kan registreres ved at fukt ligger i limsjiktet til flis eller flis med vannoppsugsevne uten at det er skadelig for bakenforliggende konstruksjoner. Det er derfor ikke hensiktsmessig å søke etter fukt inne på et flislagt bad.

Vaskerom kjeller (Fuktmåling): Det ble registrert forhøyde fuktverdier på gulv og fukt i utforet vegg. Årsak til dette er trolig kapillært opptrekk fra grunnen og ikke bruken av rommet. For videre omtale se punkt «Rom under terreng).

Baderom 2. etg (Utleiedel 1)
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ingen symptom på svikt ble registrert. Utførelsen av membran/mansjett lot seg ikke kontrollere.
Fuktmåling: Vegger og gulv er flislagte. Eventuelle fuktutslag ved bruk av fuktindikator kan registreres ved at fukt ligger i limsjiktet til flis eller flis med vannoppsugsevne uten at det er skadelig for bakenforliggende konstruksjoner. Det er derfor ikke hensiktsmessig å søke etter fukt inne på et flislagt bad.

Baderrom 2. etg (Utleiedel 2):
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ingen symptom på svikt ble registrert. Utførelsen av membran/mansjett lot seg ikke kontrollere.

ROMSPESIFIKK STANDARDBESKRIVELSE
Kjeller
Gang 1: Flis på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate i himling. Gulvvarme. Trapp.
Gang 2: Parkett på gulv og panelplater på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme. Skyvedørsgarderobe.
Kjellerstue: Parkett på gulv og panelplater på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme.
Soverom 1: Parkett på gulv og panelplater på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme.
Soverom 2: Parkett på gulv og panelplater på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med innfellbare dusjdører, mekanisk avtrekk, servant, servantskap og wc.
Vaskerom: Flis på gulv, og flis og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate i himling. Gulvvarme. Utstyrt med mekanisk avtrekk, opplegg for vaskemaskin, skyllekum og bereder.
Bod: Støpt gulv og plater på vegger. Takess i himling.

1. etasje
Entre: Flis på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Trapp.
Gang: Flis på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Skyvedørsgarderobe og trapp.
Soverom 1: Parkett på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate og downlights i himling.
Soverom 2: Parkett på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate og downlights i himling.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med innfellbare dusjdører, badekar, servant, servantskap og veggmontert wc.
Spisestue: Parkett på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Vedovn og gulvvarme.
Kjøkken: Flis på gulv, og malt glassfiberstrie og flis på vegg over benkeplate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin. Utgang til veranda.
Soverom 3: Teppe på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate og downlights i himling.

2. etasje
Trapperom: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Trapp.
Gang 1: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme.
Kjøkken 1: Flis på gulv, og malt overflate og flis på vegg over benkeplate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin.
Bad 1: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjnisje, mekanisk avtrekk, opplegg for vaskemaskin, servant, servantskap og veggmontert wc.
Soverom 1: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme.
Gang 2: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme.
Stue 1: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling.
Kjøkken 2: Parkett på gulv, og malt overflate og flis på vegg over benkeplate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin.
Soverom 2: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme.
Bad 2: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med mekanisk avtrekk, opplegg for vaskemaskin, dusjnisje, servant, servantskap og veggmontert wc.
Stue 2: Parkett på gulv, og malt overflate og tapet på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Vedovn. Utgang til veranda.

Loft
Uinnredet loft: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Areal

Bruksareal (BRA): 349m2
Primærrom (P-ROM): 296m2

Antall soverom

7

Antall rom

11

Takstmanns konklusjon og kommentar til areal

Rombenevnelser er iht dagens bruk og uten hensyn til byggeforskriftens krav.
Areal på loft er regnet fra yttervegg til yttervegg med fratrekk for skrått tak. Deler av loftet er delt av til mindre boder og på grunn av dette kan deler av areal ikke være måleverdig slik det fremstår i dag. På grunn av lagrede gjenstander osv er ikke dette tatt høyde for i
arealberegning. Ved en evt innredning av loft vil målbart areal uansett bli endret når himling fores ned og kles med plater, samt endret rominndeling. Det er påregnelig med arealavvik

Energimerke

Energimerke G
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 1 526 m2 eiet tomt.
Areal: Ca 1 526,1 kvm iht matrikkelutskrift/målebrev.
Eierform: Eiet tomt.

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

5001/59/364:
18.07.1955 - Dokumentnr: 304788 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om forkjøpsrett
Overført fra: Knr:5001 Gnr:59 Bnr:364 Snr:2 m.fl.

29.12.2003 - Dokumentnr: 27704 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Overført fra: Knr:5001 Gnr:59 Bnr:364 Snr:2 m.fl.

20.10.2006 - Dokumentnr: 24589 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning hele kjelleren
Overført fra: Knr:5001 Gnr:59 Bnr:364 Snr:1 m.fl.

20.10.2006 - Dokumentnr: 24589 - Erklæring/avtale
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning, hele loftet
Overført fra: Knr:5001 Gnr:59 Bnr:364 Snr:1 m.fl.

29.12.2003 - Dokumentnr: 27704 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr.1 og 2
Gjelder denne registerenheten med flere

02.10.2019 - Dokumentnr: 1155424 - Opphevelse av seksjonering
Oppheving av:
Seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
Seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

ANTIKVARISK VERDI
Denne eiendom er klassifisert under gruppe C.

Byantikvaren har foretatt en vurdering av bebyggelsen i Trondheim. Bygninger av antikvarisk verdi er plassert i følgende klasser:
- A: Svært høy antikvarisk verdi
- B: Høy antikvarisk verdi
- C: Antikvarisk verdi

Bestemmelser for klasse A, B og C
Bebyggelse markert som antikvarisk verdifull i klasse A, B eller C på "Aktsomhetskart kulturminner" skal søkes bevart. Takform, fasader, vinduer og dører, materialbruk og farger skal søkes opprettholdt for å bevare bygningers og anleggs karakter."

Retningslinje: "Planforslag og søknad om tiltak som berører eksteriørverdier i bygninger i klasse A, B eller C, markert på "Aktsomhetskart kulturminner" skal forelegges byantikvaren.


Området er regulert til boligformål ihht r0203e (boliger, bevaringsområde). Regulering under arbeid: r20180044, relatert plan r20130066 og planforslag r20210040. Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart kan fås ved henvendelse til megler.

Vi gjør oppmerksomt på veiledende plan for offentlig rom og forbindelser i Bycampus Elgeseter.
Planarbeidet for en samlet campus i Trondheim er i gang. Se nettside www.bycampus.no for mer detaljert informasjon, om høringsplaner og høringsfrister m.m.
Se plan for Lerkendal og Valgrinda, som er relevant for denne eiendommen. Denne hadde høringsfrist 6.september 2022. Rett under planen, så vil du finne er virtuell byvandring som illustrerer planene på en god måte.

Det gjøres oppmerksomt på at planene kun har vært til høring, og at det ikke foreligger endelig vedtak. Endringer kan forekomme. I områdeplanen legges det til rette for en bebyggelsesstruktur med avgrensende byggetomter, med bebyggelse i hovedsak seks etasjers høyde, i henhold til NTNUs krav til etasjehøyder. Høydene tilsvarer cirka åtte boligetasjer med vanlig etasjehøyde.

Interessenter oppfordres til å gjøre ytterligere undersøkelser om foreliggende høringsforslag. Dette kan gjøres på: https://www.trondheim.kommune.no/campus/

Ferdigattest

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger ikke. Hvor midlertidig brukstillatelse ikke er innhentet for saker før 01.01.1998, eller ferdigattest ikke er innhentet for saker etter 01.01.1998, vil byggesaken ikke være korrekt avsluttet. Trondheim kommune kan vurdere ulovlighetsoppfølging for å få brakt disse byggetiltakene i samsvar med lovens krav.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Kommentar vei, vann og avløp

Offentlig vei. Offentlig vann. Offentlig kloakk. Det er private stikkledninger og vei til off. nett.

Formuesverdi

Primær kr. 1 924 591,-
Sekundær kr. 6 928 528,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner.

Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Avtalebetingelser

Hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger skal være kreditert meglers klientkonto og skriftlig melding fra kjøpers bank må foreligge innen 2 virkedager før overtakelse.
Kjøpesum regnes ikke som betalt av kjøper før kjøpers panterett er mottatt av oppgjør i korrekt utfylt, undertegnet og bevitnet stand. Valuteringsdato legges til grunn for all renteberegning mellom partene.
Ved forsinket betaling av hele eller deler av kjøpesummen og omkostninger, kan selger kreve lovens forsinkelsesrente av den til enhver tid ubetalte del av kjøpesummen fra avtalt tidspunkt for overtakelse og frem til full innbetaling faktisk finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Hvitvasking og terrorfinansiering

HvitvaskningsregleneKjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.
3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.
5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.
7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.

Tilstandsrapport med arealberegning
Selgers egenerklæring
Energiattest
Planskisser
Målebrev/skylddeling
Regulering og situasjonskart
Byggetegninger
Midlertidig brukstillatelse/ferdig attest
Tinglyst erklæring

Dokumenter