Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

sentrum

Sandgata 16

Prisantydning

11 900 000,-
Totalpris: 12 371 978,-

STOR, ATTRAKTIV TOPPLEILIGHET OVER TO PLAN MED OPPLEVELSESRIK UTSIKT, UNIK BELIGGENHET VED KANALEN. Solrike uteplasser.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

11 900 000,-

Omkostninger

310 459,-

Fellesgjeld

161 519,-

Fellesutgifter

6 595,-

Primærrom

140 m2

Eieform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Finn annonse

307286471

Nabolagsprofil

Vis nabolagsprofil

Byggeår

1996

Energimerke

F

Soverom

2 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Ola Mogseth

Salgssjef / Eiendomsmegler

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • light-railTrikk
  1 minwalking
 • bussBuss
  2 minwalking
 • primary-schoolSkole
  8 minwalking
 • bikeBysykkel
  2 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  3 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 11 900 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 11 900 000,-
Fellesgjeld 161 519,-
Totalpris ink. fellesgjeld 12 061 519,-
Omkostninger
Dokumentavgift 301 520,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
Forkjøpsrettsgebyr 7 769,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 13 250,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 310 459,-
Totalpris ink. omkostninger 12 371 978,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

7230019

Eier

Gøril Fasting

Matrikkel

Gnr. 402
Bnr. 332
Snr. 33
Trondheim Kommune

Adresse

Sandgata 16, 7012 TRONDHEIM

Byggeår

1996

Tomt

m2 eiet tomt.

Eierform

Eierseksjon

Oppdragsansvarlig

Ola Mogseth

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass
 • Kabel-TV
 • Heis
 • Offentlig vann og avløp
 • Ingen røykere
 • Parkett
 • Peis/ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmestertjenester
 • Sentralt
 • Bredbåndstilkobling
 • Moderne
 • Rolig område
 • Elbillader
 • Balansert ventilasjon

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

Sandgata 16 er en stor topp- og hjørneleilighet over to plan med unik, fredelig beliggenhet midt i byen. Leiligheten ligger vendt mot kanalen og fjorden, noe som gir nydelig utsikt og fantastiske solforhold. Sol og utsikt kan nytes fra takterrasse utenfor loftstuen eller på overbygd balkong utenfor hovedstuen. Leiligheten har for øvrig heis opp til leilighetsplan og en tilhørende biloppstillingsplass i garasjekjeller med lademulighet. Muligheter for leie av båtplass i kanalen.

Stuen er leilighetens hjerte – et stort, innbydende rom med stilig gasspeis og store vinduer som ivaretar utsikten. Kjøkkenet ligger i nisje med åpning mot stuens spisedel. Videre har leiligheten stor entré med bred og stødig plassbygd trapp opp til den flotte loftstuen, flislagt bad og toalettrom, samt et vaskerom med tilknyttet garderobe. Begge soverommene har garderobeløsninger og det ene er tilknyttet badet. Fjernvarme gir sammen med balansert ventilasjon godt inneklima, året rundt.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst.
Det vil bli skiltet med Nylanderskilt ved fellesvisning.

Parkering

Antall parkeringsplasser: 1
Det er parkering på egen biloppstillingsplass i garasjekjeller med lademulighet. I tillegg er det mulighet for leie av p-plass i nærliggende parkeringshus. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Hvitevarer/tilbehør

INNBO LØSØRE
Som grunnlag for handelen legges løsørelisten fra NEF, Eiendom Norge og Advokatforeningen - gjeldende fra 1. januar 2020. Avvik fra dette vil stå spesifisert i salgsoppgaven.

Internett/TV

Kollektiv avtale med TELIA.

Oppvarming

Boligens oppvarming består av:
Fjernvarme via radiator.
Gasspeis.
Elektrisk.

Innhold

Type bolig og eierform

Leilighet - Eierseksjon

Byggemåte

Boligbygg oppført med bærende konstruksjoner av støpt betong. Vinduer og balkongdører fremstår med 2-lags glass. Utvendige fasader er kledd med trekledning. Taket har saltaks form og er utvendig tekket med asfaltpapp.

Byggeår

199

Innhold

Primærrom:
- 5. etasje: Gang, toalett, bad, 2 soverom, spisestue, stue, kjøkken, vaskerom.
- 6. etasje: Stue.

Sekundærrom:
- 5. etasje: Garderobe.

Entré
Leiligheten ligger i femte og sjette etasje med inngang på femte plan og heisadkomst opp til inngangspartiet. Entreen er et stort, hyggelig rom med downlights, vegger malt i en varm rødfarge, parkett på gulv og trapp opp til loftstuen. Fra entreen er det adkomst til vaskerom som har videre inngang til et praktisk garderoberom.


Stue
Hovedstuen er et stort og innbydende rom hvor gode vindusflater lar den storslagne utsikten få spille hovedrollen. Rommet har meget behagelige lysforhold og på den ene siden er det utgang til balkong med utsikt over sentrum og kanalen. En stor gasspeis er plassert midt i rommet som et stilig blikkfang. Stuens flotte størrelse gir mulighet for møblering i flere soner.


Kjøkken
Kjøkkenet er plassert i nisje med downlights i himling og åpning ut mot stuens spisedel. Fra spiseplassen kan du nyte en fantastisk utsikt til måltidet! Kjøkkeninnredningen har grønne, profilerte fronter, vitrineskap, god benkeplass og hvite fliser over benken. Kjøkkenet har også nisje for komfyr og det er nyere kjøleskap, oppvaskmaskin og ventilator.


Loftstue
Fra den store entreen er det en hvitmalt vinkeltrapp opp til loftstuen i toppetasjen. Stuen er et herlig rom med skråhimling, lysegule vegger og nyere parkettgulv i en varmbrun fargetone. På to sider er det rekkverk mot åpning ned til etasjen under. Gode vindusflater lar dagslyset strømme fritt inn i rommet og det er også utgang til en skjermet takterrasse.


Bad/wc
Leiligheten har både et bad med tilknyttet toalettrom og et separat vaskerom. Badet har flislagte overflater, nyere dusjkabinett, skyvedør mot toalettrommet og mekanisk avtrekk. Innredningen har rikelig med oppbevaringsplass bak mørkebrune, profilerte fronter, heldekkende dobbelservant og åpne hyller.

Over hver servant er det store, gull-innrammede speil med belysning i overkant. Toalettrommet har toalett med innbygd sisterne og en innredning i samme stil som på badet.


Vaskerom
Vaskerommet ligger i tilknytning til entreen og har lyst belegg på gulv og vegger malt i en gylden fargetone. Her er det plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Innenfor vaskerommet ligger et eget garderoberom.


Soverom og garderobe
Leiligheten har to romslige soverom, begge med god garderobeplass. Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, tv-tilkobling i skap og ligger i suiteløsning med badet. Fra entreen er det gjennomgang via vaskerommet til et praktisk garderoberom, og det er ytterligere lagringsmuligheter i en tørr og god bod i kjelleretasjen

Standard

-- 5. ETASJE --
- GANG: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Trapp.
 
- TOALETT: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med mekanisk avtrekk, servant, servantskap og veggmontert wc.
 
- BAD: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjkabinett, mekanisk avtrekk, servant og servantskap.
 
- SOVEROM 1: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Radiator. Skyvedørsgarderobe.

- SOVEROM 2: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Skyvedørsgarderobe.
 
- SPISESTUE: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Radiator.
 
- STUE: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Radiator. Utgang til balkong.
 
- KJØKKEN: Parkett på gulv, og malt overflate og flis på vegg over benkeplate på vegger. Malt overflate og downlights i himling. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin.
 
- VASKEROM: Belegg på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt overflate i himling. Utstyrt med mekanisk avtrekk og opplegg for vaskemaskin.
 
- GARDEROBE: Belegg på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling.
 
-- 6. ETASJE --
- STUE: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Radiator. Trapp og utgang til takterrasse.

Areal

Bruksareal (BRA): 145m2
Primærrom (P-ROM): 140m2

Antall soverom

2

Antall rom

4

Takstmanns konklusjon og kommentar til areal

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 2
TG 1: 13
TG 2: 9
TG 3: 0
TG IU: 0

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2:
- Balkong 5. etg: Utover normalt vedlikehold er balkongen som fra opprinnelig byggeår. Utover normal aldringsmessig slitasje ble det påvist for store lysåpninger i rekkverk. Påviste avvik anbefales utbedret med tanke på personsikkerhet.
- Kjøkken: Kjøkkenet er fra opprinnelig byggeår. Utover normal aldringsmessig bruksslitasje ble det påvist enkelte skader på innredningens fronter.
- Toalettrom: Toalettrom er som fra opprinnelig byggeår.
Utover normal aldringsmessig bruksslitasje ble det påvist en sprukket flis under vegghengt klosett. Videre bemerkes det at det ikke er etablert noen drensåpning for å synliggjøre eventuelt lekkasjevann fra vegghengt klosett.
- Avløpsrør: Leilighetens avløpsrør er fra opprinnelig byggeår.
Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men det gjøres oppmerksom på at det har oppnådd over halvparten av forventet brukstid.
- Vannledninger: Leilighetens vannrør er fra opprinnelig byggeår. Anlegget vurderes å fungere som tiltenkt, men det gjøres oppmerksom på at det har oppnådd over halvparten av forventet brukstid.
- Baderom:
- Overflater: Utover normal aldringsmessig slitasje ble det ikke påvist vesentlige skader eller avvik på baderommets overflater. Fallforhold tilfredsstiller ikke forskrift.
- Membran, tettesjikt, og sluk: Det ble ikke påvist symptomer på svikt i baderommets tettesjikt, men det gjøres oppmerksom på ukjent utførelse og at det har oppnådd over halvparten av forventet brukstid. Det anbefales videre bruk av dusjkabinett med direkte avrenning til sluk for å begrense belastningen med fritt vann på overflater.
- Vaskerom:
- Overflater: Utover normal aldringsmessig slitasje ble det ikke påvist vesentlige skader eller avvik på vaskerommets
overflater. Fallforhold tilfredsstiller ikke forskrift.
- Membran, tettesjikt, og sluk: Det ble ikke påvist symptomer på svikt i vaskerommets tettesjikt, men det gjøres oppmerksom på at det har oppnådd over halvparten av forventet brukstid.

TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:
- Rombenevnelser er iht. dagens bruk og uten hensyn til byggeforskriftens krav.
- Det gjøres oppmerksom på at leiligheten er av en svært spesielt karakter og det er derfor påregnelig med mindre arealavvik.

Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Dato for takst

08-06-2023

Energimerke

Energimerke F
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme. I tillegg er det gasspeis i stuen. Ventilasjon er via balansert ventilasjonsanlegg. Leiligheten har skjult elanlegg og sikringsskap utstyrt med automatsikringer.

Tomt

Areal m2 eiet tomt.
Leiligheten har to flotte, solrike uteplasser, henholdsvis en balkong i femte etasje og en takterrasse utenfor loftstuen i sjette etasje. Utsikten er både til Fosenalpene, Munkholmen,Trondheimsfjorden, samt en aktiv kanal og Byåsen. Med to flotte uteplasser i hver sin himmelretning kan du også nyte solen fra klokken ti og frem til solnedgangen.

Takterrassen ble oppgradert i 2017 med nytt tettesjikt av asfaltpapp, nye overflater og ny terrassedør. Terrassen er godt skjermet med levegger på begge sider, rekkverk i front og har vidstrakt utsikt. Balkongen i femte etasje ligger utenfor stuen og har tredekke, rekkverk i metall og overbygg. Utsikten til kanalen og sentrum gir alltid noe å hvile øynene på.

Borettslag og sameie

Månedlige felleskostnader

kr 6 595,-

Felleskostnader inkluderer

Varme: kr 1 923,-
Felleskostnad driftsdel, flatt: kr 1 078,-
Felleskostnad driftsdel, eierbrøk: kr 3 123,-

Tilleggsytelser:
Tillegg elektroniske fellesavtaler: kr 471,-

Kommentar til felleskostander

ØKONOMISK STATUS:
Årets investeringer og fremtidige investeringer:
Det er ikke foretatt noen større investeringer i 2022. Det er planlagt å enten skifte ut heis eller vedlikeholde eksisterende heis i løpet av 2023. Det er satt opp en arbeidsgruppe for å legge en plan for oppgradering av fellesarealer.

Årets resultat:
Regnskapet for 2022 viser et overskudd på kr 390 947,-. Overskuddet overføres til reduksjon av udekket tap.

Egenkapitalen utgjør per 31.12.22 kr - 2 903 558,-
Endring disponible midler i 2022 er kr 223 106

Totale disponible midler per 31.12.22 er kr 1 020 282,-

Andel fellesgjeld

161 519,- (12-06-2023)

Kommentar (andel)

Sameiet står fritt til å fremforhandle andre avtaler vedrørende drift av sameiet til enhver tid.

Andel formue

40 782,- (31-12-2022)

Total fellesgjeld

3 850 493,- (12-06-2023)

Lånebetingelser

60068001261, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.06.2023: 5.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 64
Saldo per 12.06.2023: 3 850 494
Andel av saldo: 161 520
Første termin/første avdrag: 30.08.2019 ( siste termin 30.05.2039 )
flytende rente

Sikringsordning

Boligselskapet er ikke med i sikringsordning.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF Polisenr. SP3329158

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

Sameiet og kommunen har legalpant for forfalte fellesutgifter og kommunale avgifter iht. panteloven § 6-1. Pantene er begrenset oppad til 2G hver, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Området er regulert til boligformål ihht kommuneplanens arealdel. Området reguleres gjennom r0118o, for Sandgata 12-22. Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart, situasjonskart, målebrev etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.11.1996. Midlertidig brukstillatelse gjelder for nybygg, bolig og garasje, Sandgata 16-18.
Følgende ble anmerket for at ferdigattest skulle kunne utstedes:
- Eventuelle krav fra Trondheim brann og feievesen må være utført senest 14 dager etter anleggets evt. godkjenning.
- Forhold som omtalt i brev fra Trondheim Brann og feievesen ang. sluse må ordnes snarest og senest innen uke 50.
- Svalgangen må påmonteres kantlist mot det fri.

Hvor midlertidigbrukstillatelse ikke er innhentet for tiltak før 01.01.1998, eller ferdigattest ikke er innhentet for saker etter 01.01.1998, vil byggesaken ikke være korrekt avsluttet. Offentlig myndighet kan i disse tilfeller vurdere ulovlighetsoppfølging, for å få brakt byggetiltakene i samsvar med godkjent søknad/lovens krav.

Kommunale avgifter pr. år

kr 26 940,-

Kommentar til kommunale avg

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år og beløpet kan avvike fra en termin til en annen.
1 termin 2023 er oppgitt til å være kr. 6 735,-

Totalt beløp kommunale avgifter per år er estimert ut fra ovennevnte terminbeløp.

Vannmåler

Forrige avregning av vann- og avløpsforbruket er basert på en avlesning 09.12.2022 av vannmålerstanden.

Kommentar vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet Offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger/anlegg

Formuesverdi

Primær kr. 1 456 188,-
Sekundær kr. 5 242 275,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Kjøper er gjort kjent med at selger ikke har tegnet boligselgerforsikring.
Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.

6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.

7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.

2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).

3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.

5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning

Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:

Meglerprovisjon 1 %
Tilretteleggelsesgebyr kr. 15 000,-
Markedsføringspakke kr. 14 990,-
Deltakelse på overtakelse kr. 2 500,-
Visningshonorar pr. stk. kr. 2 500,-
Salgsoppgaver (6 stk.) kr. 1 590,-
Oppgjørsgebyr kr. 6 290,-
Digitale tjenester kr. 2 090,-
Utleggsgebyr pr. stk kr. 750,-
Ekstratjenester pr. stk kr. 1 250,-

Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk kr. 172,-
Tgl. sikringsobligasjon kr. 585,-
Kommunal info kr. 3 470,-
Foto kr. 3 500,-
Opplysninger forr.fører kr. 3 519,-
Eierskiftegebyr kr. 6 215,-

Alle beløp er ink. mva.

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.
- Tilstandsrapport med arealberegning
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planskisser
- Regulering og situasjonskart
- Byggetegninger
- Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest
- Vedtekter
- Husordensregler
- Regnskap og budsjett
- Referat generalforsamling
- Tinglyst seksjoneringsbegjæring

Dokumenter