Prisantydning

1 490 000,-
Totalpris: 1 490 000,-

Ytteråsen. Enebolig med stor tomt. Landlig beliggenhet, nær skole. Garasje.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

1 490 000,-

Primærrom

145 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Finn annonse

304600769

Byggeår

1982

Energimerke

G

Tomteareal

1 101 m2

Soverom

3 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Nina Therese Rønning

Saksbehandler/Eiendomsmegler

Ellen Sofie Pedersen

Eiendomsmegler

Visninger

onsdag 7. juni

17:00 - 18:00

Nærområdet

 • bussBuss
  9 minwalking
 • trainJernbanestasjon
  14 mindrive
 • primary-schoolSkole
  4 mindrive
 • kindergardenBarnehage
  12 mindrive
 • grocery-storeDagligvare
  12 mindrive

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 1 490 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 1 490 000,-
Omkostninger
Omkostninger totalt 0,-
Totalpris ink. omkostninger 1 490 000,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

83-0109/23

Matrikkel

Gnr. 194
Bnr. 22
Stjørdal Kommune

Byggeår

1982

Tomt

1 101 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass
 • Peis/ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Rolig område

Beskrivelse av boligen

Beskrivelse

Eiendommen har en fin beliggenhet i Elvran. Her er det kort vei til barnehage og skole. Det er kort vei inn til Stjørdal sentrum hvor du finner matbutikker, kjøpesenter, kultursenter og mye mer.

Parkering

Parkering på eiendommen.

Radon

Det er ikke krav til radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det foreligger avvik i rapport fra brann- og feiervesenet. Gjeldende adkomst på tak. Dette pålegget må ny eier bekoste og ordne.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Innhold

Type bolig og eierform

- Selveier

Byggemåte

Enebolig er oppført i én etasje over sokkel. Grunnmur er oppført i lecastein. Veggkonstruksjon er oppført i tre, og er kledd med stående panel og liggende panel. Taket er et saltak og er tekket med pappshingel. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass og 3-lags isolerglass.

Byggeår

198

Innhold

BESKRIVELSE ROM (P-ROM/S-ROM):
Bruksareal (BRA) Sokkel: 84kvm.
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 91kvm.
Bruksareal (BRA) totalt: 175kvm.

Primærareal (P-ROM) Sokkel: 54kvm.
Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 91kvm.
Primærareal (P-ROM) totalt: 145kvm.

Sekundærareal (S-ROM) Sokkel: 30kvm.
Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 0kvm.
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 30kvm.

Primærrom:
Sokkel: Gang, soverom, kjellerstue, bad.
1. etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, gang, bad.
Sekundærrom:
Sokkel: Teknisk rom, 2 boder, kjølerom.

TAKSTMANN KOMMENTAR TIL AREALOPPMÅLING OG ROMBENEVNELSE:

- Lovlighet/bruk (klipp inn kommentar fra takstmann)

STANDARD FOR AREALOPPMÅLING

Arealoppmåling er foretatt av takstmann.

Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

Sokkel
Gang: Flis på gulv, og malt overflate og tapet på vegger. Panel i himling. Trapp.

Soverom: Laminat på gulv, og malt overflate, brystpanel og malt panel på vegger.

Kjellerstue: Laminat på gulv, og malt overflate og panel på vegger. Panel i himling. Vedovn.

Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Takess i himling. Utstyrt med åpen dusj, wc, servant, servantskap og naturlig avtrekk.

Teknisk rom: Støpt gulv og malte plater på vegger. Panel i himling. Bereder.

Bod 1: Støpt gulv og malt overflate på vegger. Panel i himling. Sikringsskap.

Bod 2: Belegg på gulv og malte plater på vegger. Panel i himling.

Kjølerom: Støpt gulv og panel på vegger. Panel i himling.

1. etasje
Stue: Parkett på gulv, og malt overflate og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Vedovn. Trapp og utgang til terrasse.

Kjøkken: Laminat på gulv, og flis på vegg over benkeplate og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Innredning med opplegg for oppvaskmaskin og mekanisk avtrekksvifte over stekesonen.

Soverom 1: Laminat på gulv og panelplater på vegger. Takess i himling.

Soverom 2: Laminat på gulv og malt overflate på vegger. Takess i himling.

Gang: Parkett på gulv og malt overflate på vegger. Luke til kaldloft og takess i himling.

Bad: Flis på gulv, og flis og malt panel på vegger. Takess i himling. Utstyrt med åpen dusj, servant, servantskap og wc.

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 0
TG 1: 6
TG 2: 12
TG 3: 3
TG IU: 1

Følgende punkter har fått TG2;
- Drenering. Totalvurdering: Drenering er fra byggeåret og med bakgrunn i alder kan det ikke gis noen garanti for dreneringens tilstand. Anbefalte tiltak Det må i tiden som kommer påregnes oppgradering av drenering.
- Rom under terreng. Totalvurdering: Innredning/bruksendring av kjellere er ikke å anbefale uten isolering av grunnmuren på utsiden.
- Balkong, terrasse, platting. Totalvurdering: Det er skjevheter i konstruksjonen og rekkverk har behov for utskiftinger/ skraping og maling. Anbefalte tiltak Råteskadet trevirke må skiftes.
- Vinduer og dører. Totalvurdering: Med bakgrunn i alder vil det være risiko for at flere vinduer er, eller vil punktere. TG 2 er satt med bakgrunn i alder (isolerglass over 30år) og det vil være risiko for at vindusglass punkterer. Anbefalte tiltak Punkterte glass bør skiftes, alternativt vurdere å skifte hele vinduet som kan være gunstig ut fra et energiøkonomisk synspunkt.
- Yttervegger. Totalvurdering: Det er ingen tetting mot mus (lusing/musebånd) i nedre kant av konstruksjon. Anbefalte tiltak Det anbefales å etablere musetetting bak kledning.
- Renner og nedløp. Totalvurdering: Det registreres drypplekkasjer fra takrenner. Anbefalte tiltak En utbedring bør sees i sammenheng med en fremtidig utskifting av taktekking.
- Taktekking. Totalvurdering: Tekkingen har nådd en alder som gjør tettheten i tiden som kommer usikker. Det bemerkes råte i undertak over terrasse, noe som indikerer utett tekking. Anbefalte tiltak Det må i tiden som kommer påregnes oppgradering av tekkingen. I den forbindelse må undertak kontrolleres.
- Kjøkken. Totalvurdering: Kjøkkeninnredningen er slitt. Anbefalte tiltak Tiltak må påregnes.
- Trapp. Totalvurdering: Rekkverk er for lavt og bør sikres bedre. Det mangler håndløper på veggen. Dette var ikke et krav da boligen ble oppført. Det er for stor avstand mellom rekkverksspiler (over 10 cm). Anbefalte tiltak Det anbefales å redusere avstanden mellom rekkverksspirer slik at åpningen ikke overstiger 10cm. Håndløper på veggen for bedre sikkerhet anbefales etablert.
- Avløpsrør. Totalvurdering: Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Anbefalte tiltak Ved eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken vil det være hensiktsmessig å skifte avløpsrør.
- Vannledninger. Totalvurdering: Vannrør er fra byggeåret, og har nådd en alder som tilsier at skader / lekkasjer kan oppstå. Anbefalte tiltak Vannledninger bør skiftes i forbindelse med fremtidig oppgradering av våtrom/kjøkken.
- Elektrisk. Totalvurdering: Elanlegget er fra opprinnelig byggeår uten dokumentasjon og med bakgrunn i dette og alder kan ikke feil utelukkes. Anbefalte tiltak Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person, og nødvendige tiltak vurderes deretter.

Følgende punkter har TGIU:
- Grunnmur og fundament. Totalvurdering: Grunnmuren er innvendig utlektet, Det er derfor ikke mulig å kontrollere grunnmurens innvendige side for sprekker eller skader. Ved utvendig kontroll av grunnmur over terreng ble det ikke registrert vesentlige forhold å bemerke.

Følgende punkter har TG3:
- Utstyr på tak. Totalvurdering: Det er etablert en takstige med bøyle over møne uten forankring ned i konstruksjonen og er ikke en godkjent løsning. Takstige må være innfestet i konstruksjonen. Utbedringskostnader: Under 10 000 Anbefalte tiltak Forskriftsmessig adkomst for feier må etableres.
- Våtrom: Bad sokkel. Totalvurdering: Det registreres fukt i forbindelse med hulltaking. Forholdet vurderes å skyldes utett våtrom. Utbedringskostnader: 150 000 - 300 000 Anbefalte tiltak Badet må totalrenoveres.
- Våtrom: Bad 1.etg. Totalvurdering: Det registreres riss og sprekker på flis og flisfuger i dusjsonen. Første tegn til skade blir erfaringsmessig framtreden med sprekkdannelse i flisefuger. Utbedringskostnader: 150 000 - 300 000 Anbefalte tiltak Badet må totalrenoveres.

Det gjøres oppmerksom på følgende:
Det er ikke etablert brannslukkingsutstyr og/eller røykvarsler i boligen iht. forskrift.
Det er ikke etablert røykvarsler eller brannslukkingsapparat.

Areal

Bruksareal (BRA): 217m2
Primærrom (P-ROM): 145m2

Antall soverom

3

Takstfirma

Takst-Forum Trøndelag AS

Dato for takst

02-05-2023

Energimerke

Energimerke G
Oppvarmingskarakter
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 1 101 m2 eiet tomt

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

5035/194/22:
11.08.1982 - Dokumentnr: 7161 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt


31.12.1986 - Dokumentnr: 15769 - Erklæring/avtale
Vegvesenets betingelser vedtatt
Gjelder oppføring av støttemur


07.05.1982 - Dokumentnr: 3938 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:5035 Gnr:194 Bnr:6


16.01.1995 - Dokumentnr: 403 - Grensejustering
Gnr. 194 bnr. 6 avgir 186 m2 til gnr. 194 bnr 22
Gjelder denne registerenheten med flere


16.01.1995 - Dokumentnr: 403 - Målebrev
Areal 1010,2 m2


29.04.2002 - Dokumentnr: 3609 - Målebrev
Veggrunn gnr. 511 bnr. 01
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2018 - Dokumentnr: 252975 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1714 Gnr:194 Bnr:22


03.02.1982 - Dokumentnr: 944 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighet hefter i: Knr:5035 Gnr:194 Bnr:6
Byggetillatelse på nærmere angitt avstand.


18.05.1982 - Dokumentnr: 4345 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:5035 Gnr:194 Bnr:6

Regulering

Kjøper er kjent med at området er "uregulert", men at det omfattes av kommunens LNF-område (Landbruk, Natur og Friluftsområde). Videre ligger eiendommen innenfor ras- og skredfare ihht kommunaplanens arealdel. Dette innebærer at det generelt hviler restriksjoner på eiendommen som gjør at man ved tiltak må søke om dispensasjoner etc. Ved bygging, rivning og lignende. Arealplan kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper må selv ta kontakt med kommunen for å få godkjenning for eventuelle planer ved eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger byggeanmeldelse for oppføring av garasje og 2 støttemurer datert 18.09.1986.

Det foreligger brukstillatelse for nybygg datert 03.12.1982.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Kommunale avgifter pr. år

kr 2 023,-

Kommentar til kommunale avg

Beløpet fordeles på vann, avløp, feiing og renovasjon.

Kommentar vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet Offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger/anlegg

Formuesverdi

Primær kr. 741 376,-
Sekundær kr. 2 668 952,-
Årstall 2021
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Overtakelse

I normaltilfeller der beslutning ikke ankes kan en overtakelse kunne forventes etter ca. 3 måneder fra megler sender inn bud til Tingretten med begjæring om stadfestelse.

Eiendommen overtas som den er besiktiget uten ytterligere rengjøring. Dette følger av gjeldende regelverk vedr. tvangssalg. Konferer ansvarlig megler eller les info. på budskjemaet.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
 
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
 
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
 
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
 
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
 
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
 
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.
 
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
 
* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»: 
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
 
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.
 
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
 
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
 
Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
 

Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

FORBEHOLD
Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring, men selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper gjøres oppmerksom på den særskilte risiko ved ev mangelskrav, ettersom selger ikke har tegnet eierskifteforsikring

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.
 
Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.
 
Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.
 
GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
 
VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning

Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap 3.

Satsene i forskriften § 3-3 er som følger:  
3 % av kjøpesummen til og med kr 500.000, 
2 % av det overskytende til og med kr 1.000.000 og 
1 % av det overskytende til og med kr 3.000.000 

Godtgjørelsen skal likevel minst være lik 10 ganger rettsgebyret 

I tillegg mottar megler oppgjørshonorar tilsvarende 5 R (rettsgebyr). Alle beløp er ink. mva.

Vedlegg

Vedlegg i salgsoppgave anses som en del av salgsoppgaven og må leses i sammenheng med den informasjon som framgår av denne.
- Tilstandsrapport med arealberegning
- Energiattest
- Planskisser
- Regulering og situasjonskart
- Byggetegninger

Dokumenter