Summen av opplysninger på denne siden er komplett salgsoppgave for eiendommen

Solgt

stjørdal

Stokmovegen 49

Prisantydning

3 990 000,-
Totalpris: 4 093 670,-

Enebolig med stor og fin tomt på Stokmoen. Dobbelgarasje. Lagt opp til elbillader. Sentral beliggenhet. Vedfyring.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning

3 990 000,-

Omkostninger

103 670,-

Primærrom

151 m2

Eieform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Finn annonse

303314961

Byggeår

1956

Energimerke

F

Tomteareal

765 m2

Soverom

3 soverom
Se fullstendig nøkkelinformasjon

Ellen Sofie Pedersen

Eiendomsmegler

Visninger

Ingen offentlige visninger, ta kontakt med megler for å avtale visning.

Nærområdet

 • bussBuss
  9 minwalking
 • kindergardenBarnehage
  7 minwalking
 • primary-schoolSkole
  9 minwalking
 • shopping-mallKjøpesenter
  12 minwalking
 • grocery-storeDagligvare
  12 minwalking

Kjøpesum og omkostninger

Prisantydning

kr 3 990 000,-
Beskrivelse Kostnad
Prisantydning 3 990 000,-
Omkostninger
Dokumentavgift 102 500,-
Tinglysing skjøte 585,-
Tinglysing pantedok. pr. stk 585,-
HELP Boligkjøperforsikring (valgfritt) 13 250,-
HELP PLUSS (valgfritt) 2 800,-
Omkostninger totalt 103 670,-
Totalpris ink. omkostninger 4 093 670,-
NB: Regnestykket forutsetter at det kun noteres en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Informasjon om eiendommen

Oppdragsnummer

83-0141/23

Matrikkel

Gnr. 99
Bnr. 282
Stjørdal Kommune

Byggeår

1956

Tomt

765 m2 eiet tomt.

Eierform

Selveier

Fasiliteter

 • Barnevennlig
 • Balkong/Terrasse
 • Garasjeplass
 • Offentlig vann og avløp
 • Peis/ildsted
 • Turterreng
 • Sentralt
 • Bredbåndstilkobling
 • Rolig område
 • Elbillader

Beskrivelse av boligen

Beliggenhet

Boligen har en veldig fin og tilbaketrukket beliggenhet på Stokmoen. Området er et veletablert boligområde med sentral beliggenhet, gangavstand til barnehager, skoler, butikker og togstasjon med hyppige avganger både nord- og sørover. Eiendommen ligger i enden av blindgate og er helt skjermet for biltrafikk, perfekt for en barnefamilie.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på gårdsplass samt i dobbelgarasje. Garasjen er i dag inndelt til en parkeringsplass og en bod, men det er enkelt å omgjøre til 2 parkeringsplasser.

Radon

Det er ikke krav til radonmåling på denne boligen.

Hvitevarer/tilbehør

Følgende hvitevarer medfølger i handelen:

- Oppvaskmaskin.
- Kjøleskap.
- Stekeovn/platetopp.

Hvitevarer overtas i den tilstand de har vært benyttet av selger. Det gis videre ingen garanti for tilstand eller levetid på disse

Internett/TV

Det er lagt inn Fiber.

Oppvarming

Varmepumpe, elektrisk og vedfyring. Det ble utført service på varmepumpe i 2022. Alle panelovner i boligen ble byttet i 2020.

Strømforbruk i kWh

24 503

Innhold

Type bolig og eierform

Selveier

Byggemåte

Enebolig oppført i to etasjer over kjeller. Grunnmuren er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon over kjeller oppført i tre, utvendig kledd med stående panel. Taket er et saltak tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vindu med 2-lags isolerglass og koblede glass

Byggeår

1956
Byggeår for påbygg 1976

Innhold

BESKRIVELSE PR. ETASJE:
- Kjeller: Boder, gang og vaskerom.

- 1.etg: Entre, toalettrom, kjøkken og stue.

- Loft: Gang, 3 soverom og 2 baderom.

BESKRIVELSE ROM (P-ROM/S-ROM):

- P-ROM: Entre/gang, 3 soverom, 2 baderom, toalettrom, kjøkken, stue og vaskerom.

- S-ROM: Boder.

Arealoppmåling er foretatt av takstmann. Arealmålingene måles etter bransjestandarden ""Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger"". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.nitotakst.no

Standard

Kjeller
Gang: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Malt panel i himling. Trapp.

Vaskerom: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Utstyrt med bereder, naturlig avtrekk, stoppekran og opplegg for vaskemaskin.

Bod 1: Ubehandlet gulv, og malt overflate og ubehandlet vegger. Stubbloft i himling.

Bod 2: Ubehandlet gulv og malt overflate på vegger. Stubbloft i himling.

Bod 3: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Panel i himling.

1. etasje
Stue: Parkett på gulv, og malte plater og panelplater på vegger. Takess i himling. Varmepumpe. Utgang til veranda.

Kjøkken: Parkett på gulv og Strietapet på vegger, flis over benker. Malt panel i himling. Panelovn. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin. Det er integrert oppvaskmaskin.

Gang: Laminat på gulv og strietapet på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Trapp.

Toalett: Laminat på gulv og Strietapet på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Utstyrt med servant og wc.

2. etasje
Soverom 1: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Garderobeskap.

Soverom 2: Laminat på gulv og strietapet på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Garderobeskap.

Soverom 3: Belegg på gulv og strietapet på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Garderobeskap.

Bad 1: Belegg på gulv våtromsplater og malt strie på vegger. Takess i himling. Panelovn. Utstyrt med naturlig avtrekk, wc, innfellbare dusjdører, servant og servantskap.

Bad 2: Belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Utstyrt med badekar, servant og servantskuff.

Gang: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Malte plater i himling. Panelovn. Trapp.

OPPSUMMERING TILSTANDSRAPPORT

Tilstandsgrad (TG) tilsier hvilken tilstand objektet har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader se i tilstandsrapporten.

Her kommer en oppsummering av TG i tilstandsrapporten:
TG 0: 3
TG 1: 8
TG 2: 23
TG 3: 1
TG IU: 0

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 3:
Trapp. Rekkverk er for lavt ihht referansekrav på 90 cm. Manglende rekkverk i kjellertrapp. Utbedringskostnader antas å være under kr. 10 000,-. Det anbefales etablering av rekkverk på kjellertrapp for en bedre sikkerhet.

Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2:
Drenering. Totalvurdering: TG 2 er satt pga at bygningsdelen har nådd over halvparten av normal brukstid. Det ble registrert salt/kalkutslag på innvendige overflater i kjeller. På bakgrunn av opplyst oppgraderingsår på nord / øst vegg så vurderes forholdet å skyldes et kapillært opptrekk fra grunnen. Anbefalte tiltak: På grunn av registrerte forhold i kjeller med tanke på fuktavvik samt salt / kalkutslag må drenering/utvendig fuktsikring oppgraderes. Fuktavvik i nedre del av vegger / gulv kan blant annet skyldes kappilært opptrekk. Det kappilære opptrekket vil nødvendigvis ikke opphøre ved en eventuell oppgradering av drenering.

Rom under terreng. Totalvurdering: Fundamenter og kjellergulv er med bakgrunn i byggeår og byggemetode på oppføringstidspunktet etablert direkte mot grunnmasser uten isolasjon og grunnmursplast. Det vil derfor være påregnelig at kjellergulv og grunnmur trekker fukt. Registrerte avvik vurderes ikke å være vesentlig og kjelleren fungerer godt som en grovkjeller. Lagring av fuktømfientlige varer anbefales ikke. Det registreres stedvis riss / sprekk på gulv i bod. Videre blir det opplyst om at søyle i bod har vært der siden byggeår, og hvorvidt denne har bærende funksjon er ikke kjent. Anbefalte tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

Balkong i 2.etasje. Total vurdering: Det gjøres oppmerksom på at sinktekking utvider og trekker seg sammen etter påvirkning av temperatur og årstider. Det er spesielt lodding / skjøter i sinktekkingen som er utsatt for utettheter. Konstruksjonen er lukket og lar seg ikke kontrollere uten å foreta åpninger. Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i type tekking kombinert med usikker restlevetid. Anbefalte tiltak: For full visshet om tilstand må åpninger foretas, samt jevnlig tilsyn må foretas.

Balkong i 1.etasje. Det registreres for lavt rekkverk og manglende overflatebehandling. Overflatebehandling må påregnes.

Vinduer og dører. Totalvurdering: Vinduer fra byggeår og 1990 har oppnådd over halvparten av forventet brukstid, samt et glass på kjøkken og i kjeller med sprekk TG-2. Vindu fra 2005 og 2016 TG-1. Balkongdør i 2. Etasje har oppnådd over halvparten av forventet brukstid og framstår aldringsslitt. ( TG 2 ) Inngangsdør samt terrassedør 1.etg framstår uten tegn til skade. ( TG 1 ). Anbefalte tiltak: En utskifting av balkongdør 2.etg bør planlegges. Framtidig utskifting av vindu må påregnes.

Yttervegger. Fasadene er av en slik beskaffenhet at en oppgradering må påregnes. Utvendig kledning må påregnes skiftet.

Loft (konstruksjonsoppbygging). Totalvurdering: Konstruksjonen er oppført etter byggeregler på oppføringstidspunktet uten lufteåpninger ved raft (takfoten) for ventilering av konstruksjonen. Lufting/ventilering bør forbedres.

Renner og nedløp. Det registreres rust i takrenner og kroker. Renner og nedløp må ansees ha brukt opp store deler av sin levetid. En utbedring bør sees i sammenheng med en fremtidig utskifting av taktekking.

Takkonstruksjon. ngen vesentlige forhold ble registrert på befaringsdagen etter en visuell kontroll av Av innvendig himling. Lukkede takkonstruksjoner forutsettes en riktig oppbygging med tanke på materialvalg av undertak og bruk av dampsperre mot varme rom. Tilstandsgrad 2 er satt ut fra alder. Det anbefales jevnlig tilsyn.

Taktekking. Tekkingen har nådd en alder som gjør tettheten i tiden som kommer usikker. Utskifting av taktekking må påregnes.

Etasjeskille og gulv på grunn. Skjevheter i gulv er ikke uvanlig for eldre boliger, og skyldes erfaringsmessig underdimensjonering/ ujevn dimensjonering av materialer.

Ildsted/skorstein. Pipebeslag har rustskader. Pipa må gjøres tilgjengelig for kontroll på 4 sider (3 sider om pipa har en ventilasjonskanal). Utbedring av pipe med beslag over tak anbefales.

Kjøkken. Kjøkken med folierte skrog og profilerte fronter av mdf. Det registreres fuktmerker i parkett ved vask. Det registreres fuktmerker/skrammer i dører, benkeplate og skuffer ved vask. Det registreres bruksmerker på store deler av innredning.

Avløpsrør. Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang.

Vannledninger. Vannrør har nådd en alder som tilsier at skader / lekkasjer kan oppstå. Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang.

Elektrisk. Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon, og feil kan ikke utelukkes. Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person, og nødvendige tiltak vurderes deretter.

Varmesentral. Forventet levetid på en varmepumpe er ca 12 - 15 år. Med bakgrunn i alder vil det være risiko for feil på anlegget, eller at anlegget ikke fungerer optimalt, og som krever utbedring/utskifting. For lengst mulig levetid er det viktig med jevnlig service og vedlikehold. Med service vil man kunne avdekke eventuelle problemer tidlig og gjøre nødvendige utbedringer før de eskalerer. Dersom service ikke gjøres ofte nok, er dette hovedårsak til havari på pumper da feil gassmengde ikke blir oppdaget før kompressor ryker.

Vaskerom i kjeller. Det er utført søk med fuktindikator i fritt eksponerte muroverflater i og omkring våtsoner. Undersøkelsen viser indikasjoner på fukt.

Baderom i 2.etasje mot øst. Gulv har ikke fall til sluk. Vindu er fuktbelastet fordi det står i våtsonen. Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer. Rommet mangler tilluft og ventilering av rommet blir redusert. Det anbefales å etablere tilluft for å tilrettelegge for bedre luftutskifting.

Baderom i 2.etasje mot nord. Gulv har ikke fall til sluk, samt aldringsslitte overflater. Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer. Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: DARO bolig AS
Beskrivelse: Lagt varmekabler, membran, nytt sluk, flis. Alt er gjort i 2021.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja. Varmekabler, Ny membran, sluk og lagt flis.

11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Malt rekkverk og platting på veranda, malt platting i hagen og platt ved inngangsparti. Malt garasjeporter. Alt utført i 2023.

12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el‐anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Steinvikaune elektro.
Beskrivelse: Satt inn easee lader i 2021, lagt opp støpsel i stue og kjeller.

12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Svar: Nei. Foreligger dokumentasjon på det som er gjort med el anlegg i vår eiertid.

13. Kjenner du til om det utført kontroll av el‐anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Svar: Ja. Service varmepumpe 2021.
14. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Svar: Ja. I garasje.

23. Kjenner du til om det foreligger skade rapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
Svar: Ja. Tilstandsrapport i forbindelse med salget i 2023.

Tilleggskommentarer:
Oppgradert vedovn/peis i 2021 og lagt ny murpuss av peismontøren AS, gjort som vennetjeneste av Christian Søderholm Johannessen.

Montert våtromsplater og ny dusjløsning på baderom 2022 av Br hofstad.

Montert ny kjøkkenvifte fra røroshetta i 2023.

Overflatebehandlet terrasse og garasjeporter.

Byttet benkeplate på kjøkken 2020, installert og byttet til nye panelovner i 2020. Lagt nytt gulv i 1 og andre etasje.

Installert ny lyre/ventil på soverom

Areal

Bruksareal (BRA): 182m2
Primærrom (P-ROM): 151m2

Antall soverom

3

Meglers kommentar til areal

Det foreligger godkjente bygningstegninger. Det er ikke fullstendig samsvar mellom byggegodkjente tegninger mottatt fra kommunen med dagens utnyttelse av eiendommen. Vaskerom i kjeller er benevnt som tørkerom og er ikke godkjent til varig opphold. Dette er en søknadspliktig endring. Ny eier overtar ansvar og risiko tilknyttet dette.

Takstfirma

Takst- Forum Trøndelag

Dato for takst

26-04-2023

Energimerke

Energimerke F
Oppvarmingskarakter Ukjent
Komplett attest følger vedlagt.

Tomt

Areal 765 m2 eiet tomt.
Areal: Ca 764 kvm iht matrikkelrapport.
Eierform: Eiet tomt.

Det tas forbehold om avvik i tomtestørrelse da det kun foreligger skylddelingsforretning og eiendommen ikke er oppmålt i den senere tid. Matrikkelrapport og skylddelsforretning er vedlagt salgsoppgaven.

Offentlig informasjon

Kommentar til heftelser

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

5035/99/282:
14.08.1958 - Dokumentnr: 2490 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:5035 Gnr:99 Bnr:258
Byggetillatelse på nærmere angitt avstand.

Regulering

Området er regulert til boligformål. Reguleringsplan Stjørdal sentrum 1963-planen med planID 1-1963. Reguleringsbestemmelser, kommunens arealdelplan og reg.kart kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Det foreligger igangsettingstillatelse bolig datert 13.11.1954.
Det foreligger brukstillatelse for tilbygg bolig datert 14.06.1972.

Det foreligger godkjennelse gjeldende bygging av garasje datert 11.06.1960.
Det foreligger godkjennelse gjeldende utvidelse av garasje datert 22.06.1981.

Adgang til utleie

Fast eiendom:
Eiendommen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Kommunale avgifter pr. år

kr 15 455,-

Kommentar til kommunale avg

Beløpet fordeles på vann, avløp, feiing og renovasjon. Prisene er gjeldende for 2023.

Kommentar vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkanlegg. Privat vei som vedlikeholdes av brukerne

Formuesverdi

Primær kr. ,-
Sekundær kr. ,-
Med primærbolig menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærbolig menes andre eiendommer så som pendlerbolig, utleiebolig, hytte i byen, helårsbolig brukt som fritidsbolig (hytte).
Skatteetaten beregner boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert Offentlig informasjon 41 Informasjon om boligen Informasjon om boligen 41 med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes normalt til 25 prosent av boligverdien og 90 prosent for sekundærboliger.

Avtalerettslige forhold

Forbehold

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Angi ønske i budskjema.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven.

Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen «som den er»:

Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.

Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.

BETALINGSBETINGELSE
Hele kjøpesummen med tillegg av omkostninger skal være kreditert meglers klientkonto og skriftlig melding fra kjøpers bank må foreligge innen 2 virkedager før overtakelse.

Kjøpesum regnes ikke som betalt av kjøper før kjøpers panterett er mottatt av oppgjør i korrekt utfylt, undertegnet og bevitnet stand. Valuteringsdato legges til grunn for all renteberegning mellom partene.

Ved forsinket betaling av hele eller deler av kjøpesummen og omkostninger, kan selger kreve lovens forsinkelsesrente av den til enhver tid ubetalte del av kjøpesummen fra avtalt tidspunkt for overtakelse og frem til full innbetaling faktisk finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Personvern

Ditt personvern er viktig for Meglerhuset Nylander AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Meglerhuset Nylander AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Se mer på: https://nylander.no/personvernerklaering-for-meglerhuset-nylander-as/

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen.

Selger har utarbeidet et egenerklæringsskjema og innhentet en tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. I henhold til avhendingsloven anses kjøper kjent med de opplysninger som framgår av et salgsdokument. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre seg kjent med denne. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter, feil ved arbeider som er utført av sikrede etter avtale med kjøper, eller for arbeider som sikrede påtar seg å utføre etter avtale med kjøper. Dette gjelder uavhengig av om arbeidet er utført av/på vegne av sikrede eller kjøper, og uavhengig av om arbeidet faktisk er utført.

Dersom sikrede gir lovnader vedrørende tilstand eller utførelse så kan ikke selskapet holdes ansvarlig for dette.
Forsikringen dekker ikke krav som følge av dårlig/mangelfull rengjøring eller rydding av eiendommen, eller krav knyttet til tilbehør som
skal følge med eiendommen. Forsikringen dekker ikke skade som oppstår eller påføres eiendommen i perioden mellom budaksept og kjøpers overtagelse. Som skade regnes her også komponenter som fjernes i denne perioden.
Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon, erklæring om sivilstatus vedr. PEP, (politisk eksponert person) samt oppgi evt. egenkapitalens opphav i forbindelse med utfylling av oppgjørsskjema.

Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.

Budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4.

Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Før det leggs inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING:
1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.

2. Alle bud inngis til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også bud forhøyelser og motbud aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud med oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjon i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold; så som usikker finansiering, salg av nåværende bolig osv. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er for bruker) skal ikke megleren formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.

6. Megleren vil så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgivere at budene deres er mottatt.

7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD:
1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.

2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).

3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.

5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte ”motbud”), avtalerettslig er et bindende tilbud som med fører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Visning

Velkommen til visning

Meld deg på visning eller kontakt eiendomsmegler for privatvisning. Visning blir ikke gjennomført uten påmeldte.

Finansiering

Vi samarbeider med Danske Bank, og de tilbyr gode betingelser til våre kunder. Kontakt din megler om dette og vi setter deg i kontakt med en dyktig finansiell rådgiver. Meglerforetaket mottar honorar ved formidling av finansielle tjenester. 

Meglers vederlag

Oppdragsgiver betaler:

Meglerprovisjon fastpris kr. 30 000,-
Tilretteleggelsesgebyr kr. 15 000,-
Markedsføringspakke kr. 14 990,-
Deltakelse på overtakelse kr. 2 500,-
Visningshonorar pr. stk. kr. 2 500,-
Salgsoppgaver (6 stk.) kr. 1 590,-
Oppgjørsgebyr kr. 6 290,-
Digitale tjenester kr. 2 090,-
Utleggsgebyr pr. stk kr. 750,-
Ekstratjenester pr. stk kr. 1 250,-

Meglerforetakets utlegg:
Servitutter, pr. stk kr. 172,-
Tgl. sikringsobligasjon kr. 585,-
Kommunal info kr. 4 228,-,-
Foto kr. 3 500,-

Alle beløp er ink. mva.

Dokumenter

Har du lignende bolig du ønsker å selge?

Ta kontakt med megler for å vite mer om markedet

Ellen Sofie Pedersen

Eiendomsmegler

Registrer din boligdrøm, så hjelper vi deg å finne den

Hos oss får du tilsendt bolignyhetene før resten av markedet. Det gjør at du får bedre tid til å vurdere hvilke eiendommer som passer deg og dine behov aller best. Søket er aktivt i 3 måneder og kan forlenges om det tar litt tid å finne boligdrømmen.

Kontaktinformasjon

Navn(Påkrevd)

Hvor ønsker du å bo?

Hvilke type bolig ønsker du?