Trondheim - Sverresborg Allé 8 B

Solgt
Slide image
Sverresborg allé 8 B er et velholdt og innbydende rekkehus med familievennlig og sentral beliggenhet på populære Sverresborg.
Slide image
Planskisse med areal 1. etasje.
Slide image
Planskisse med areal 2. etasje.
Slide image
Planskisse med areal kjeller.
Slide image
Gjennomlys fra store vindusflater gir en luftig atmosfære.
Slide image
Lys og luftig stue med utgang til herlig solrik veranda.
Slide image
Herlig sørvendt veranda med lang solgang.
Slide image
God plass for utemøblement. Nyt godværsdagene til det fulle!
Slide image
Stue mot kjøkken. Gjennomlys.
Slide image
Stuen og kjøkkenets utforming gir god plass for flere sittegrupper. Spisestuen blir et naturlig skille mellom rommene.
Slide image
Pent kjøkken fra 2002 med en spennende fargepalett.
Slide image
Pent kjøkken fra 2002 med en spennende fargepalett.
Slide image
Godt med skapplass og fine arbeidsflater.
Slide image
Flott utsyn, ingen innsyn. Utsikt står alltid på menyen i Sverresborg allé.
Slide image
Fra stue og spiseavdeling nyter man flott utsikt.
Slide image
Delikat flislagt baderom. Et velværerom med innfliset badekar, dusjnisje, lekker innredning og behagelig varme i gulv.
Slide image
Badet var nytt i 2015. Smakfulle fliser og skreddersydde løsninger for uttrykk og funksjon.
Slide image
Detalj
Slide image
Når man kommer inn i boligen møtes man av entré og romslig gang med god plass for sko og ytterklær.
Slide image
Moderne vedfyring gir lun varme og koselig stemning på høst og vinter.
Slide image
Trappen er en lekker kontrast mot boligens eller lyse farger.
Slide image
Første etasje inneholder i dag et bibliotek og atelier. Dette er opprinnelig soverom og kontor, og kan enkelt tilbakestilles. Utgang til sydvendt hage fra biblioteket.
Slide image
Soverom, i dag brukt som gjesterom og atelier.
Slide image
Hovedsoverommet er på hele 10,5 kvm.
Slide image
God garderobeplass i vegglang skyvedørsgarderobe og plassbygde skap.
Slide image
Kjelleren ble totaloppusset i 2015. Den inneholder blanmt annet et romslig kjellerstue, som også kan brukes som soverom. I kjelleren er det lagt varmekabler i alle gulv.
Slide image
Det er også et eget praktisk vaskerom i kjelleren.
Slide image
Velholdt fasade. Mange vil også sette pris på egen sydvendt hage.
Slide image
Fra første etasje er det utgang til solplatting og plen.
Slide image
Fra første etasje er det utgang til solplatting og plen.
Slide image
Nyt late sommerdager i egen hage.
Slide image
Nyere kledning, vinduer, taktekking og drenering.
Slide image
Takoverbygd inngangsparti.

TILTALENDE OG INNHOLDSRIKT REKKEHUS OVER 3 PLAN. Betydelig oppgradert i senere år. Nært Bymarka. Barnevennlig. Sentralt.

4 790 000,-
114 kvm
132 kvm
120 kvm
3
Eier (Selveier)
Rekkehus
Gjesteparkering, Balkong/Terrasse, Barnevennlig, Bredbåndstilknytning, Hage, Kabel-TV, Offentlig vann/kloakk, Parkett, Peis/Ildsted, Rolig, Sentralt, Utsikt, Turterreng
Kr. 4 790 000,- (prisantydning)

Omkostninger:
Kr. 119 750,- (2,5 % dokumentavgift)
Kr. 525,- (tinglysning av skjøte)
Kr. 525,- (tinglysning av panteobligasjon)
Kr. 172,- (panteattest til långivers bank)
Kr. 750,- (eierskiftegebyr grunneier)
Kr. 11 100,- (Help Boligkjøperforsikring - Valgfritt)
--------------------------------------------------------------
Kr. 132 882,- (omkostninger totalt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalt: Kr. 4 922 822,-
Boligen ligger fint til på Sverresborg/Hammersborg på en solrik tomt med flott utsikt mot byen og fjorden. Rett over veien for boligen ligger fantastiske Sverresborg Folkemuseum som i løpet av året har flotte utstillinger, julemarked, St Hansfeiring og mange familieaktiviteter. De siste årene har området også blitt brukt for å arrangere store konserter, og det har blitt satt opp både teateroppsetninger og ikke minst spel her. I tilknytning til Museet ligger også det sjarmerende spisestedet Tavern.

Kort vei til Byåsen butikksenter og Sverresborg senter med Rema 1000, Meny, Vinmonopol og Apotek. Bymarka ligger også i umiddelbar nærhet med Theisendammen som naturlig utgangspunkt for turer i i marka. Theisendammen er også en populær badeplass sommers tid, og på vinteren gjør Blyberget Frileik en fantastisk innsats for å brøyte og preparere skøyteis her. Fra området kjøres det også skispor som etter hvert fører deg til løypenettet ved Storsvingen/Henriksåsen.

Et perfekt område for aktive familier, da også Vestbyen Idrettsanlegg ligger rett ved boligen. Her er det også bygd nytt klubbhus med barnehage. Det ligger også flere andre barnehager i området. Adressen sokner til Åsveien barneskole og Sverresborg ungdomsskole.
Følg Roald Amundsens vei opp fra Ila (Vestoppfarten) til du kommer opp i krysset Roald Amundsens/Steinberget/Fridtjof Nansens vei, og følg veien videre til du tar inn 2 avkjørsel til høyre. Det skiltes frem ved fellesvisninger.
Bygningen er et rekkehus med byggeår 1954 som er oppført i 2 etasjer over kjeller. Grunnmur og kjellergulv er etablert med mur/betong.
Veggkonstruksjon er oppført av trekonstruksjon og utvendig kledd med trekledning. Taket har saltaksform og er utvendig tekket med
stålplater. Etasjeskille er av trebjelkelag.
Kommentar fra takstmann:
"Boligen fremstår som godt vedlikeholdt av dagens eiere. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige
strakstiltak utover normalt vedlikehold. For øvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten".
Elektrisk og vedfyring.
Areal: Ca161 kvm festet tomt iht. matrikkelutskrift/målebrev/skylddeling.
Festeavgift: Kr 1 113,- pr. halvår 2019
Regulering av festeavgift skjer iht. konsumprisindeksen (KPI).
Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2016
Festeavgiften kan reguleres hvert 10. år iht festekontrakt
Festetiden er 80 år, regnet fra 01.05.1953
Grunneier er: Berit Stokkes arvinger

I 2004 ble tomtefesteloven vedtatt endret av Stortinget. Endringene medførte at tomtefestere - de som leier av grunneierne - kan forlenge sine kontrakter på like vilkår.
Etter at Høyesterett i en dom fra 2007 ga tomtefestere rett, tok grunneierne saken til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg - og vant. Domstolen mente Norge hadde brutt menneskerettighetene.
Høyesterett har i april 2015 avsagt dom i favør for grunneierne. Når festeavtalene utløper kan avtalene kreves forlenget, men på gitte betingelser. Stortinget har utarbeidet et forslag til nye lovregler ikraftsatt pr 01.01.18.

Hovedinnholdet i de nye reglene er at bortfestere nå kan oppregulere festeavgiften én gang utover konsumprisindeksen ved forlengelse av festekontrakt. Det er imidlertid en rekke presiseringer og unntak til dette:
a) Festeavgiften kan oppreguleres til 2% av råtomtverdien, men med et tak på kr. 9000 i 2002-verdi per dekar. I dag år 2018 utgjør dette ca. kr. 12 208. Dette betyr at dersom 2% av råtomtverdien utgjør mindre enn kr. 12 208 per dekar, er det 2% som kan innkreves. Hvis ikke, må partene forholde seg til taket.
b) Råtomtverdi for tomtefeste har et annet innhold enn råtomtverdi i andre sammenhenger. Man skal gjøre fradrag fra alle festers opparbeidelser på tomten, slik at man typisk kun sitter igjen med hva bortfester faktisk har tilført festeforholdet. I tillegg kan man bare vurdere tomten med de husene som står der. Det betyr at det må gjøres fradrag fra et eventuelt utviklingspotensial.
c) Bestemmelsen gjelder ikke der hvor det er avtalt rett til forlengelse og hvor bortfesteren ikke har anledning til oppregulering utover konsumprisindeksen (såkalte KPI-avtaler).
d) Kravet kan bare gjøres gjeldende for fremtidige terminer.
e) En ny regulering etter denne metoden kan gjøres etter det har gått 30 nye år.
For de som har forlenget festeavtalen siden 2006, vil denne regelen gjelde i tre år fra den nye lovendringen trådte i kraft. Dette har sammenheng med de alminnelig foreldelsesreglene. Men det er også flere kontrakter som etter hvert vil utløpe, hvor disse bestemmelsene vil bli aktuelle. Da gjelder treårsfristen fra forlengelsestidspunktet.
I tillegg åpnes det for to snevre sikkerhetsventiler som beskytter henholdsvis bortfester og fester mot for lave eller for høye festeavgifter. Festeavgiften kan derfor settes høyere dersom gjeldende regel vil utgjøre et menneskerettighetsbrudd for bortfester. Videre er det et generelt forbud mot urimelig høye festeavgifter.

Interessenter må sette seg inn i vedlagte tomtefestavtale, samt evt. aktuelle bestemmelser i gjeldene tomtefestelov, og foreslåtte endringer.
På tomt.
Offentlig vei, vann og kloakk. Det er private stikkledninger og vei til off. nett.