Om oss

Arbeidsmetodikk

Fra tid til annen dukker det opp nye meglere og konsepter. Faktum er at det i dag ikke finnes noen eiendomsmeglere i Norge som har tilsvarende historiske røtter som oss.

I dag jobber vi med bransjens beste IT-verktøy og den mest effektive markedsføring for å sikre våre kunder den trygge eiendomshandel. Samtidig har vi ikke glemt vår opprinnelse og den tradisjonelle meglerrollen; nemlig som en mellommann som skal ivareta begge parters interesser. Ta kontakt for å høre mer om hva vår historie vil bety for deg som enkeltkunde.

Priser og utmerkelser – et kvalitetsstempel

Meglerhuset Nylander har røtter tilbake til 1936, og i dag jobber både tredje og fjerde generasjons Nylander i firmaet. Opp gjennom har selskapet og personer fått flere bransjeutmerkelser det er få som kan skilte med i Midt-Norge.

Gullmeglerutmerkelser:

2017 – nominert og diplom innen klassen «Årets innovasjon innen eiendomsmegling»

2016 – nominert og vinner i klassen «Beste markedsføring av bolig»

2013 – nominert og diplom i klassen «Åpen kategori»

2006 – nominert og diplom i klassen «Beste boligprospekt»

2005 – nominert og vinner i klassen «Beste prosjektannonse»

Vår historie

Bilde-3-generasjoner.-websidejpg

“Som i 1936, skal vi fremdeles hjelpe folk til å finne et bedre sted å bo” – Per. Ø. Nylander

Få er klar over at vi var første eiendomsmegler i Norden til å ta i bruk internett som kanal for boligsalg (1995), og første foretak til å tilby kunder Boligkjøperforsikring. Dette er ting man nå ser på som en selvfølge i dagens marked.

For oss er vår historie det beste bevis på at konseptet har fungert gjennom generasjoner og samtidig hatt evnen til å fornye seg med tiden.

Meglertips

Vi har samlet noen av våre tips til deg som skal kjøpe eller selge bolig. Ta gjerne kontakt for å vite mer om hva vi kan hjelpe deg med.

Unngå havari på målstreken

Unngå havari på målstreken – få handelen trygt i havn med en megler til stede på overtakelsen. Jeg sitter på oversikten og kan raskt avgjøre en eventuell uenighet mellom selger og kjøper. Kanskje klager kjøper på at det er vasket for dårlig og vil holde tilbake penger? Da henter jeg hvite hansker i bilen for…

Les mer...

Kjenn målgruppen for å treffe i markedsføringen

Mitt tips til deg som selger er å kjenne målgruppen for å treffe i markedsføringen. Min erfaring er at folk ønsker å vite det viktigste om boligen før de drar på visning. De kommer på visning for å få en følelse av hvordan det vil være å bo der. Når du vet hvilken kjøpegruppe som…

Les mer...

Undersøk planlagte endringer i et område og finn ut om dine behov oppfylles i fremtiden

Undersøk planlagte endringer i et område og finn ut om dine behov oppfylles i fremtiden. Det hender at en aktuell bolig ligger i et område langt unna for eksempel skole og matbutikk. Hvis det er viktige punkter du ikke kan krysse av på sjekklista, husk at boligområder endrer seg over år. Undersøk planlagte endringer for…

Les mer...